Dosarul lui Dan Voiculescu a intrat in linie dreapta. Judecatorii pe care a incercat sa-i schimbe vor da sentinta

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 27 feb 2017, 03:29

Dan Voiculescu pare ca se eschiveaza cand vine vorba de dosarul ICA, cel in care se asteapta o solutie curand.

Mai ieri, spunea, la Curtea de Apel, ca judecatorii din cauza sunt corecti…Acum schimba placa si cere ca dosarul sa fie mutat la alta instanta, tocmai pentru ca magistratii nu-i iau in seama cererile.

De vina, insa, pentru aceste schimbari bruste ar fi... Avocatul. Dan Voiculescu nu a cerut doar stramutarea dosarului. Si-a dorit si ridicarea sechestrului asigurator pus pe bunurile din dosarul ICA.

Numai ca instanta suprema i-a respins toate cererile.

Dosarul va ramane la Curtea de Apel, toate probele din dosar raman perfect valabile, iar anumite bunuri ale omului de afaceri raman in continuare sub sechestru.

Aceasta a fost ultima miscare pe care, legal, o mai puteau face avocatii, in incercarea de a schimba traseul dosarului in care Dan Voiculescu a fost condamnat, in prima instanta, la 5 ani de inchisoare.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Nu exista cale de atac si nici alt tertip avocatesc prin care dosarul sa fie

scos de pe rolul Curtii de Apel Bucuresti.
Astfel incat, procedural, la urmatorul termen, pe 4 august, ar trebui audiati ultimii 4 inculpati si ar trebui puse si concluziile avocatilor.

Dosarul ICA se afla pe rolul instantelor din 2008. De atunci, s-a plimbat intre Tribunal si Inalta Curte, pret de 4 ani.
In ultimul an, Tribunalul a reusit sa dea prima decizie in acest caz, aceea in care Dan Voiculescu a fost condamnat la 5 ani de inchisoare.

Insa solutia definitiva va fi a Curtii de Apel Bucuresti.