Astfel, ciocanul si arcul cu sageti au devenit indispensabile si au revolutionat modul de supravietuire ale comunitatilor primitive.
De-a lungul timpului, pana in zilele noastre, s-au inventat o sumedenie de unelte performante, folosite in domenii foarte variate si care ne usureaza considerabil viata.
Cum alegem sculele potrivite?
Alegerea sculelor potrivite este foarte importanta atunci cand ai de facut unele reparatii la autotursim, pe langa casa sau daca meseria practicata presupune interventii in care sunt necesare diverse unelte.
Pentru a-ti putea duce treaba la bun sfarsit, trebuie mai intai sa te asiguri ca folosesti cele mai bune scule. Insa, din cauza volumului mare de unelte existent la ora actuala pe piata, atat pentru amatori cat si pentru profesionisti, alegerea potrivita poate crea dureri de cap iar dilema cea mai mare a tuturor este daca cele mai convenabile sunt sculele pneumatice, cu acumulator sau electrice. In cele ce urmeaza, vom face o scurta prezentare a acestora pentru a va ajuta in luarea unei decizii potrivite.
Sculele electrice – asigura o utilizare indelungata, fiind alimentate in mod constant la energia electrica si pot fi utilizate in scopuri diverse, de la taieri si ajustari pana la insurubare, perforare si finisare. Bormasina, polizorul unghiular sau ciocanul retopercutor nu ar trebui sa lipseasca din dotare.
Sculele cu acumulatori – masini de gaurit, autofiletante, etc. - sunt foarte utile in majoritatea proiectelor iar avantajul foarte mare il reprezinta mobilitatea. Acestea fac posibile interventiile in spatiile inguste si restranse si in situatiile in care folosirea sculelor electrice sau pneumatice ar fi imposibila.
Sculele pneumatice – sunt recomandate in mod special pentru service-uri profesionale, in vopsitorii auto si in ateliere. Pistoalele de vopsit, masinile de gaurit, surubelnite sau diverse alte scule pneumatice reprezinta o alternativa ideala atunci cand utilizatorii doresc sa uite de pretentiile pe care le prezinta sculele electrice sau cu acumulator.
Concluzia este ca sculele potrivite trebuie alese in functie de ceea ce doriti sa reparati sau sa prelucrati. Astfel, pentru proiectele casnice sunt indicate sculele cu acumulatori. In sectorul constructiilor sau in service-uri sunt recomandate sculele electrice iar pentru prelucrarile la nivel industrial sunt potrivite sculele pneumatice.
Ce echipamente si scule nu ar trebui sa lipseasca din garajul tau?
Pentru a fi mereu pregatit in cazul in care autoturismul tau are nevoie de o reparatie care nu necesita neaparat interventia unui mecanic auto, ai nevoie de sculele potrivite si de unele cunostinte de baza. Astfel, din garajul tau nu ar trebui sa lipseasca urmatoarele scule si echipamente cu ajutorul carora puteti face unele lucrari de mentenanta si reparatii: echipamente de protectie, cricul, trusa cu scule, compresorul de aer, o cheie dinamometrica, un multimetru, piulite, garnituri, saibe, lubrifianti si substante de curatare.
Gasiti cele mai bune oferte in acest catalog de instrumente pentru masini.