Primul seism a avut loc la ora 00:01:57 (ora locală a României) și a avut o magnitudine de 2.0 pe scara Richter. Acesta s-a produs la o adâncime de 15.7 kilometri și a fost localizat la 18 km nord-vest de Târgu Jiu, conform INFP. Alte orașe aflate în apropierea epicentrului includ Drobeta-Turnu Severin (65 km NE), Hunedoara (70 km S), Deva (84 km S) și Reșița (95 km E).
Unde s-a produs al doilea cutremur de luni și ce magnitudine a avut
Al doilea cutremur din această dimineață a fost înregistrat la ora 03:52:44, tot în Oltenia, Gorj, și a avut aceleași caracteristici de magnitudine, de 2.0 pe scara Richter, dar la o adâncime mai mică, de 9.1 kilometri. Epicentrul acestui seism a fost localizat la 22 km nord-vest de Târgu Jiu, 65 km sud de Hunedoara, 67 km nord-est de Drobeta-Turnu Severin și 80 km sud de Deva.
Cu o zi înainte, pe 29 septembrie 2024, România a mai înregistrat trei cutremure. Primul a avut loc în județul Buzău, Muntenia, la ora 07:47:46. Acest seism a avut o magnitudine de 2.1 pe scara Richter și s-a produs la o adâncime de 22.1 kilometri. Epicentrul a fost localizat la 25 km sud-vest de orașul Buzău și a afectat mai multe localități din apropiere. Ploiești se afla la 43 km est de epicentru, iar București, capitala României, era la 74 km nord-est.
Alte orașe importante aflate în apropiere sunt Slobozia (81 km NV), Târgoviște (87 km E) și Focșani (89 km SV).Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12
Citește și: Anunț pentru pensionarele din țară! Majorări de la 1 ianuarie 2025. Ce adeverință trebuie depusă
Citește și: Trei cutremure au avut loc în România în acest weekend! Cel mai recent seism a avut loc în această dimineață
România a fost zguduită de mai multe cutremure, duminică
Al doilea seism de duminică s-a produs la ora 15:23:18 în cunoscuta zonă seismică Vrancea, județul Vrancea, și a fost cel mai puternic dintre cele trei. Acesta a avut o magnitudine de 3.5 pe scara Richter și s-a produs la o adâncime considerabilă, de 132.8 kilometri. Fiind un cutremur profund, orașele din apropiere au fost mai puțin afectate, însă cele mai apropiate de epicentru au fost Focșani (43 km V), Buzău (62 km N), și Sfântu Gheorghe (68 km E).
Citește și: Două cutremure în România, sâmbătă dimineață! În ce zone s-au resimțit seismele și ce magnitudine au avut
Ultimul cutremur, de la ora 18:35:49, a avut loc în județul Brăila, Muntenia. Acesta a avut o magnitudine de 2.9 pe scara Richter și s-a produs la o adâncime de 8.4
kilometri, fiind cel mai puțin adânc dintre cele trei. Epicentrul s-a aflat la doar 9 km nord de Brăila și 11 km sud de Galați, două dintre principalele orașe din estul României. Alte localități aflate în proximitate includ Izmayil (64 km V), Tulcea (64 km V) și Focșani (76 km SE). Deși cutremurul a fost relativ aproape de suprafață, magnitudinea sa mică nu a provocat daune semnificative.