Două gorile, infectate cu COVID-19. Cazul este unic în lume!

Autor: Denisa Avram
Actualizat: 20 iul 2022, 09:10
Gorile, infectate cu COVID-19

La o grădină zoologică din America au fost depistate două gorile, care au fost testate pozitiv pentru noul coronavirus.

O  grădină zoologică din Statele Unite  a întâmpinat probleme din cauza noului coronavirus. Două animale au fost depistate pozitiv la un test pentru COVID-19. Premiera mondială a avut loc la o grădina zoologică din San Diego, care este închisă pentru vizitatori.

Două gorile din America, ajunse în carantină

Două gorile au fost testate pozitiv pentru COVID-19  la o grădina zoologică din San Diego, California.

Ele au fost plasate imediat în carantină împreună, potrivit agenţiei DPA.

Cele două primate au atras suspiciuni după ce au început să tuşească. După ce le-au fost testate probe fecale,rezultatul a indicat infecţia cu noul coronavirus. Reprezentanţii grădinii zoo au declarat că nu ar fi exclus ca şi alte animale din grup să fie infectate. O altă gorilă pare să aibă deja simptome.

Cum s-au infectat primatele

Directorul executiv de la San Diego Zoo, Lisa Peterson, a declarat: „În afară de congestie şi de tuse, gorilele se simt bine.”

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Conform reprezentanţilor grădinii zoologice, infectările din San Diego sunt primul caz cunoscut de transmitere a SARS-CoV-2 la maimuţe mari. afirmă. Astfel, nu se ştia ce fel de reacţie vor avea animalele după infectare.

Grădina zoologică este închisă încă din luna decembrie a anului trecut. În ciuda măsurilor de siguranţă luate, se presupune că animalele au contractat boala de la un angajat asimptomatic.

Animalele de companie se pot infecta de la stăpâni

Cercetătorii italieni au testat 540 de câini și 277 de pisici din case, în care oamenii fuseseră testați pozitiv cu COVID. Astfel, oamenii de știință au detectat anticorpi împotriva virusului la 3,4% dintre câini și 3,9% dintre pisici, potrivit Deutsche Welle.

Citeste si: Gorila asta URASTE sa fie fotografiata. Turistilor nu le-a venit sa creada de ce este in stare sa faca!

Astfel, studiile confirmă faptul că animalele de companie pot fi infectate de om cu noul coronavirus, dar invers este foarte probabil. Rezultatele testelor prelevate din gură, nas și gât au ieșit negativ la toate animalele, când au fost testaţi în perioada martie – mai 2020.

Citeste si: Cum trebuie să procedezi dacă te-a mușcat pisica? Dacă nu faci nimic, urmările pot fi grave