Cele două seisme s-au produs în zone diferite din România. Primul s-a resimțit în zona seismică Vrancea, iar al doilea în zona seismică Făgăraș-Câmpulung. Ambele cutremure au avut o intensitate redusă.
Ce magnitudine au avut cutremurele din această dimineață
Primul seism, din zona seismică Vrancea, a avut magnitudinea de 2,9 și s-a produs în județul Buzău, la ora 08:20.
Al doilea cutremur, din zona seismică Făgăraș-Câmpulung, a avut o intensitate mai mică, de 2,1 grade, și s-a produs tot sâmbătă dimineața, la ora 06:08, în județul Dâmbovița. Seismul a fost de suprafață, întrucât a avut loc la o adâncime de doar 5 km, ceea ce înseamnă că unda a fost resimțită mai intens la nivel local.
Citește și: Un nou cutremur azi, în România! Luni, un cutremur cu magnitudinea 5.4 a zguduit Capitala
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12
Citește și: Care este valoarea voucherelor de vacanță în acest an? Cine va intra în posesia lor
Aceste două cutremure se adaugă altor seisme produse în România în ultimele zile.
Luni s-a produs un cutremur puternic în România
Cel mai intens seism din această perioadă a fost cel de luni, 16 septembrie, care a avut loc în zona seismică Vrancea. Acesta a avut magnitudinea de 5.4 și s-a produs la o adâncime de 126.8 km. Unda seismului s-a resimțit pe o rază lungă, în mai multe orașe, printre care: Buzău (56km NV), Sfântu-Gheorghe (58km SE), Brașov (59km E), Focșani (67km V), Ploiești (69km N) și Târgoviște (97km NE).
Deși magnitudinea acestor cutremure a fost scăzută, ele subliniază activitatea seismică constantă a României, mai ales în zonele cunoscute pentru riscul ridicat de cutremur. Regiunea Vrancea, în special, este recunoscută pentru producerea frecventă a seismelor, multe dintre ele la adâncimi mari, ceea ce le face mai puțin periculoase la suprafață, însă riscul rămâne constant.