Doua retete simple de post ale parintelui Efrem de la manastirea Dervent, acolo unde este mormantul lui Aurelian Preda! Preotul este un adevarat masterchef

Autor: Daniela Iliuta
Actualizat: 02 aug 2017, 09:47

Parintele Efrem Bandarica este un maestru in bucatarie, iar bucatele pregatite de el si cu care-i ospateaza pe cei care stau la manastire sau doar poposesc acolo sunt adevarate opere de arta.

In perioada postului, parintele Efrem are retete delicioase, pe care le ofera tuturor celor care i le cer. De altfel, o buna parte dintre acestea le-a publicat in revista “Leacuri si retele manastiresti”.

Chiar si simplele salate pregatite de parinte arata ca mici opere de arta, de care parintele este tare mandru.

"Broccoli fiert cu putina sare si mujdei de usturoi"
Brocoli se fierbe.

“De cand incepe apa sa fiarba puneţi Broccoli si lasati 10 minute  sa clocoteasca. In apa adaugati putina sare si putin ulei de masline apoi scurgeti foarte bine de apa”, explica parintele.
Cat despre pasta de mujdei, acesta are o reteta speciala

Ingrediente: 3 capataini de usturoi, 100 ml ulei, sare, o lamanie si 5 linguri de apa minerala

Preparare: Usturoiul se piseaza bine cu sare si se freaca pana devine pasta, apoi adaugam uleiul putin cate putin, pana devine o pasta mai groasa.
Apoi in apa minerala se adauga zeama de la lamaie, dupa care se adauga peste mujdei si frecam pana devine o pasta foarte groasa si alba.

Cititi continuarea pe kfetele.ro.