Două românce, mamă și fiică, sunt date dispărute după incendiul din Valencia: Administratorul blocului “Nu știm dacă erau în casă. Cert nu știm lucrul ăsta...”

Autor: Cristina Mocanu

Două românce au fost date dispărute în urma incendiului din Valencia.

Sursa: Profimedia

Două românce au fost date dispărute în urma incendiului, de joi dimineață, care a avut loc în Valencia.

Un incendiu cumplit a izbucnit în cartierul Campanar din Valencia, joi dimineață, transformând rapid un imobil de 14 etaje în scrum. În mijlocul acestui haos, două românce, o mamă și fiica sa adolescentă, sunt date dispărute.

Un incendiu puternic a avut loc, joi, la un bloc cu 14 etaje într-un cartier din Valencia

O tragedie a lovit cartierul Campanar din Valencia, joi dimineață, lăsând în urmă un tablou dezolant de distrugere și pierdere umană.

Mai exact, un bloc de 14 etaje a fost cuprins de flăcări, transformându-se rapid într-un infern de flăcări. Impactul devastator al acestui incendiu a atins cote alarmante, cu cel puțin patru persoane declarate decedate și alte zeci de persoane au fost date dispărute sau rănite.

Incendiul, inițiat de un scurtcircuit la etajul șapte al clădirii, s-a răspândit cu o viteză uluitoare, alimentat de materiale inflamabile și de vântul puternic.

În doar câteva minute, flăcările au înghițit etajele superioare, aruncând în aer bucăți de fațadă care au alimentat focul și au determinat o propagare rapidă a acestuia. În ciuda intervenției prompte a pompierilor, flăcările au continuat să facă ravagii, iar eforturile de stingere au fost îngreunate de intensitatea vântului.

Două românce sunt date dispărute

Potrivit digi24.ro, printre persoanele afectate de această tragedie se numără și două românce, o mamă și fiica sa adolescentă, care locuiau în blocul respectiv.

Cu toate că administratorul clădirii și locatarii au confirmat prezența lor în imobil, situația lor exactă rămâne neclară din cauza stării avansate de degradare a corpurilor găsite. Familii întregi au fost lovite de această tragedie, pierzând nu doar casele lor, ci și documentele personale, fapt ce complică și mai mult procesul de recuperare și reconstrucție.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”

Citește și: NEWS ALERT Tragedie în Spania! Patru morți și 19 dispăruți într-un incendiu uriaș la o clădire cu 14 etaje. Pompierii nu pot stinge flăcările

„Am confirmat informația că în bloc erau două românce, în apartamentul numărul 95. Erau de aproape 2 ani, chiar deasupra apartamentului unde s-a generat incendiul. O tânără, o adolescentă, între 15 şi 18 ani, şi mama ei.

Au confirmat 10 cadavre şi dacă se confirmă situația ar fi ele, dar deocamdată nu putem să stabilim că e o certitudine, atâta timp cât trebuie să țineți cont că sunt nişte cadavre care au fost total calcinate şi atunci, ca să le identifice, o să mai întârzie. Portarul nu ne-a zis, în principiu, nu că erau în casă, ci că stau în apartamentul ăla, dar nu știm dacă erau în casă.
Cert nu știm lucrul ăsta”, a precizat Adriana Banu, administratorul blocului.

Ministerul Afacerilor Externe a intrat în acțiune imediat pentru a verifica situația și pentru a oferi asistență consulară familiilor afectate. În ciuda eforturilor susținute ale autorităților, până în prezent, autoritățile locale nu au confirmat oficial prezența cetățenilor români printre persoanele dispărute. Cu toate acestea, dialogul și colaborarea continuă în vederea clarificării situației și pentru a oferi sprijin necesar victimelor și familiilor acestora.

Citește și: Un bărbat din București a sunat la 112 și a comandat o pizza! Polițiștii au intrat imediat pe fir și au reușit să prevină o tragedie

Impactul acestei tragedii depășește cu mult limitele fizice ale clădirii afectate. Comunitatea locală, dar și cea internațională, sunt profund afectate de pierderea de vieți și de distrugerea provocată de acest incendiu. Solidaritatea și sprijinul s-au făcut simțite în rândul celor afectați, iar eforturile de recuperare și reconstrucție sunt în plină desfășurare.