Două tinere de 21 și 28 de ani au murit într-un accident teribil, în Constanța! Maria și Alexandra și-au pierdut viața după ce un șofer băut le-a împins mașina într-un TIR

Autor: Diana Ghita
Actualizat: 16 oct 2024, 12:51

Accidentul dintre Agigea și Techirghiol s-a soldat cu moartea a două fete

Sursa: Observator

Noaptea trecută a avut loc un grav accident rutier în județul Constanța. Două tinere de 21 și 28 de ani au murit după ce mașina lor a fost lovită și proiectată într-un TIR.

Maria M. și Alexandra I. au fost victimele unui accident rutier care a zguduit întreaga comunitate din județul Constanța. Cele două fete se aflau într-un Chevrolet Aveo, în noaptea fatală când și-au pierdut viața pe drumul dintre Agigea și Techirghiol.

Maria și Alexandra au murit într-un accident extrem de violent, în Constanța

Fata de 21 de ani era șoferița mașinii, iar pe locul din dreapta se afla prietena ei mai mare.

În timp ce circulau regulamentar, cele două au fost lovite din spate de un șofer aflat sub influența alcoolului. Bărbatul de 47 de ani, aflat într-o Skoda Octavia, a intrat în plin în autoturismul lor. Impactul a fost atât de violent încât Chevroletul a fost proiectat direct într-un TIR care transporta eoliene. Coloana de camioane agabaritice, însoțită de echipaje de poliție și mașini de siguranță, nu a putut evita ciocnirea.

La fața locului au sosit rapid echipajele de intervenție, inclusiv o mașină de stingere, un echipaj de descarcerare, ambulanțe și un echipaj de terapie intensivă mobilă, potrivit ISU Constanța. Medicii au luptat cu disperare pentru a salva viețile celor două fete, însă leziunile suferite au fost prea grave. Maria și Alexandra s-au stins sub privirile neputincioase ale echipei de salvare.

Citește și: El este Ion, polițistul decedat într-un tragic accident rutier la Ungheni. Pasiunea pentru mașini i-a adus sfârșitul tânărului în vârstă de doar 21 de ani

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: VIDEO Care sunt problemele de sănătate cu care se confruntă fratele adoptiv al Claudiei Puican? "Ne-au spus să așteptăm până la vârsta de 18 ani!”

„Cele două victime, de sex feminin, în vârstă de 21, respectiv 28 de ani, au fost extrase de colegii mei și, din păcate, au fost declarate decedate. O a treia persoană a avut nevoie de îngrijiri medicale la fața locului, ulterior refuzând transportul la spital”, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Constanța, Anamaria Stoica, potrivit ordinea.ro.

Ce măsuri au luat autoritățile în cazul șoferului care a provocat accidentul dintre Agigea și Techirghiol 

În contrast, șoferul vinovat de producerea accidentului a scăpat cu răni ușoare și a refuzat să fie transportat la spital. Testul cu aparatul etilotest a arătat o alcoolemie de 1,07, ceea ce a dus la deschiderea unui dosar penal pentru ucidere din culpă. Polițiștii investighează acum toate detaliile pentru a înțelege cu exactitate cum s-a produs această tragedie.

„La data de 16 octombrie a.c., în jurul orei 00.20,

polițiștii din cadrul Serviciului de Siguranță Rutieră Constanța au fost sesizați cu privire la producerea unui accident rutier, pe DN38, în afara localității Agigea. Conform primelor cercetări, polițiștii au stabilit faptul că în accidentul rutier au fost implicat două autoturisme. În urma impactului, două femei, de 21, respectiv 28 de ani, au decedat, una dintre victime aflându-se la volanului unuia dintre vehicule.

Citește și: Atac în plină zi, în Constanţa: Un bărbat de 72 de ani a fost împuşcat în propria curte: „Pentru bani” Victima se afla în casă cu mama sa

Celălalt conducător auto, un bărbat, de 45 de ani, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 1,07 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, polițiștii au testat persoana în cauză cu aparatul din dotare, rezultatul fiind negativ pentru prezența unor substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive. Acesta a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei în sânge”, a anunțat IPJ Constanța.