Dovleac. Cum să cureți un dovleac în mai puțin de zece minute. Rețeta simplă și rapidă

Autor: Raluca Ionita
Actualizat: 30 nov 2020, 03:45
Dovleac. Cum să cureți un dovleac în mai puțin de zece minute. Rețeta simplă și rapidă

Dovleac. Atunci când ai poftă de o supă de dovleac sau de o plăcintă delicioasă, învață să nu mai pierzi timpul în bucătărie. Iată cu să cureți rapid dovleacul folosind o tehnică extrem de simplă. Cum trebuie să procedezi.

 

Dovleac. Se taie dovleacul în felii (dacă e dovleac de copt) sau în bucăţi mai uşor de gestionat (dacă ai un dovleac plăcintar de curăţat) și apoi se curăâă bine de seminţe şi pulpa aţoasă.

După ce ai obţinut bucăţi mai uşor de manevrat, acestea se taie toate în cubuleţe de 3-4 cm grosime. Folosind un cuțit simplu, se ia fiecare cubuleţ şi se elimină coaja pe un tocător.

Cu toate că pare greu de crezut, această metodă te ajută să cureţi dovleacul mult mai rapid şi mai uşor.

Plăcintă cu dovleac reţetă

Plăcinta cu dovleac este un desert delicios şi foarte apreciat, fiind preferat de multe persoane. Cu toate astea, gospodinele fac o anumită greşeală atunci când se apucă să o pregătească.

Este vorba despre faptul că plăcinta trebuie tăiată în bucăţi înainte de a fi băgată la cuptor, nu după ce este gata.

Iată reţeta perfectă!

Plăcintă cu dovleac reţetă: Ingrediente:

- un kg de dovleac pentru plăcintă

- 6-7 linguri de zahăr

- un pachet de foi pentru plăcintă

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

- 100 ml de ulei

- 50 ml apă

- două linguri de zahăr pudră

- scorţişoară

Plăcintă cu dovleac reţetă: Se spală și se curată de coajă dovleacul. Se taie în bucăți potrivite, care se rad pe răzătoarea mare sau puteţi folosi robotul de bucătărie.

Se amestecă cu zahăr, și scorțișoară, și se împarte în două părţi.

Se încălzește cuptorul la 180 grade. Se unge cu puțin ulei o tavă sau se pune hârtie de copt. Se pune o foaie pe fundul tăvii tapetate cu hârtie de copt umezită și se unge cu ulei.

Plăcintă cu dovleac reţetă: Folosiți o pensulă de bucătărie sau o lingură. Se stropește foaia cu puțină apă și se așează cea de-a doua foaie. La fel, stropiți-o cu ulei și puțină apă.

Procedați la fel și pentru următoarele două foi, după care adăugați jumătate din cantitatea de dovleac ras. Uniformizați. Se așează un alt rând de foi. Prima foaie care vine pusă peste umplutură se stropește doar cu ulei nu și cu apă, pentru că umplutura e destul de zemoasă (de la zahăr).

Urmează apoi celelalte foi, în același mod, stropite fiecare cu ulei și apă. Se întinde cealaltă jumătate de umplutură și se acoperă cu ultimele foi, unse și stropite.

Ultima foaie, cea de deasupra, se unge cu ulei și se presară cu zahăr pudră. Se taie apoi plăcintă cu un cuțit bine ascuțit în cuburi, așa crudă cum e, și se pune în cuptor, pe grătarul din mijloc. Se lasă 30 de minute sau până când se rumenește frumos.

 

Taguri: