Dovleac. Se taie dovleacul în felii (dacă e dovleac de copt) sau în bucăţi mai uşor de gestionat (dacă ai un dovleac plăcintar de curăţat) și apoi se curăâă bine de seminţe şi pulpa aţoasă.
După ce ai obţinut bucăţi mai uşor de manevrat, acestea se taie toate în cubuleţe de 3-4 cm grosime. Folosind un cuțit simplu, se ia fiecare cubuleţ şi se elimină coaja pe un tocător.
Plăcintă cu dovleac reţetă
Plăcinta cu dovleac este un desert delicios şi foarte apreciat, fiind preferat de multe persoane. Cu
Este vorba despre faptul că plăcinta trebuie tăiată în bucăţi înainte de a fi băgată la cuptor, nu după ce este gata. Iată reţeta perfectă!
Plăcintă cu dovleac reţetă: Ingrediente:
- un kg de dovleac pentru plăcintă
- 6-7 linguri de zahăr
- un pachet de foi pentru plăcintă
- 100 ml de ulei
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii
- 50 ml apă
- două linguri de zahăr pudră
- scorţişoară
Plăcintă cu dovleac reţetă: Se spală și se curată de coajă dovleacul. Se taie în bucăți potrivite, care se rad pe răzătoarea mare sau puteţi folosi robotul de bucătărie.
Se amestecă cu zahăr, și scorțișoară, și se împarte în două părţi. Se încălzește cuptorul la 180 grade. Se unge cu puțin ulei o tavă sau se pune hârtie de copt. Se pune o foaie pe fundul tăvii tapetate cu hârtie de copt umezită și se unge cu ulei.
Plăcintă cu dovleac reţetă: Folosiți o pensulă de bucătărie sau o lingură. Se stropește foaia cu puțină apă și se așează cea de-a doua foaie. La fel, stropiți-o cu ulei și puțină apă. Procedați la fel și pentru următoarele două foi, după care adăugați jumătate din cantitatea de dovleac ras. Uniformizați. Se așează un alt rând de foi. Prima foaie care vine pusă peste umplutură se stropește doar cu ulei nu și cu apă, pentru că umplutura e destul de zemoasă (de la zahăr).
Urmează apoi celelalte foi, în același mod, stropite fiecare cu ulei și apă. Se întinde cealaltă jumătate de umplutură și se acoperă cu ultimele foi, unse și stropite.
Ultima foaie, cea de deasupra, se unge cu ulei și se presară cu zahăr pudră. Se taie apoi plăcintă cu un cuțit bine ascuțit în cuburi, așa crudă cum e, și se pune în cuptor, pe grătarul din mijloc. Se lasă 30 de minute sau până când se rumenește frumos.