DOZA BOOSTER. Care este vârsta de administrare pentru a treia doză de vaccin anti-COVID-19?

Autor: Amalia Georgescu

Doza a treia de vaccin anti-Covid-19 mai este cunoscută și sub denumirea de doză booster

Sursa: pexels

Ce trebuie să știi despre a treia doză de vaccin anti-Covid-19, doza booster? Iată care este vârsta de administrare, când se face a treia doză de vaccin anti-Covid-19 și care sunt condițiile.

Campania de vaccinare anti-Covid-19 este în plină desfășurare în România, ba mai mult decât atât, autoritățile au început deja administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-Covid-19, doza booster. Iată când se face a treia doză de vaccin împotriva coronavirusului, care este vârsta de administrare pentru a treia doză de vaccin anti-COVID-19 și ce condiții trebuie să îndeplinească cei care vor să se vaccineze cu doza booster.

Doza booster, de la ce vârstă poate fi administrată a treia doză de vaccin anti-COVID-19?

Cea de- a treia doză de vaccin anti-Covid-19 este cunoscută și sub denumirea de doza booster. Autoritățile din România au început deja administrarea celei de-a treia doze de vaccin împotriva noului coronavirus. Cei care vor să se vaccineze trebuie să știe că doza booster poate fi administrată tuturor persoanelor cu vârsta peste 12 ani. Specialiștii din sistemul medical recomandă administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-Covid-19 în special persoanelor din categoriile vulnerabile, care prezintă un risc ridicat de a dezvolta forme severe de coronavirus.

În această categorie se încadrează persoanele peste 65 de ani, persoanele care suferă de boli cronice, dar și persoanele din centrele medico-sociale și alte categorii vulnerabile prevăzute în strategia națională de vaccinare. În plus, doza booster este recomandată și acelor persoane care lucrează în domenii cu un risc mare de expunere, mai exact domeniul medical sau învățământ.

Când se face a treia doză de vaccin anti-Covid-19? Condiții de administrare 

Cea de-a treia doză de vaccin anti-Covid-19, doza booster se poate face oricând, însă este nevoie de îndeplinirea anumitor condiții. Autoritățile au anunțat că pot solicita vaccinarea cu doza de rapel, denumită booster, toate persoanele care au deja două doze de vaccin administrate și cele în cazul cărora au trecut 180 de zile de la a doua doză. Practic, acestea sunt condițiile pe care o persoană trebuie să le îndeplinească pentru a putea benficia de doza a treia de vaccin anti-Covid-19, doza booster.

Cum se pot vaccina românii cu doza a treia de vaccin anti-Covid-19?

Campania de vaccinare anti-Covid-19 se desfășoară în continuare respectând aceleași condiții, astfel că regulile nu s-au schimbat în cazul administrării dozei booster de vaccin anti-Covid-19. Cei care vor să se vaccineze cu a treia doză de vaccin împotriva coronavirusului fie se pot programa în platforma ROVACCINARE, fie se pot prezenta cu buletinul la centrele de vaccinare.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: RESTRICȚII PENTRU NEVACCINAȚI. Ce se întâmplă cu restaurantele dacă rata de infectare trece de 6 la mie? Florin Cîțu a făcut anunțul

Ce vaccin anti-Covid-19 va fi folosit pentru doza booster? 

Potrivit informațiilor oficiale, doza booster se va efectua numai cu vaccinurile care au la bază ARN mesager. Astfel, dacă în cazul celor care au făcut vaccinul Pfizer&BioNTech sau Spikevax (Moderna) se va păstra schema inițială de vaccinare, pentru cei care au făcut vaccinul AstraZeneca, a treia doză de vaccin se va face cu Pfizer&BioNTech sau Spikevax (Moderna).

 

 

Câți români s-au vaccinat cu doza a treia de vaccin anti-Covid-19?

Conform informațiilor oficiale venite din partea reprezentanților autorităților, până la data de 29 septembrie 2021, 57.089 de români s-au vaccinat cu doza a treia de vaccin anti-Covid-19, doza booster. Reamintim că vaccinarea cu doza booster a început pe 28 septembrie 2021. 

Citeste si: Va mai fi sau nu obligatoriu certificatul verde în România? Ministrul Sănătății, dezvăluirea momentului