Dr. Alexandru Pesamosca, un INGER SALVATOR al copiilor

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 04 oct 2020, 21:30

Nu a putut sa stea departe de copii. A fost in permanenta cu gandul la ei si i-a iubit pe toti neconditionat.

Nu a primit bani pentru vietile pe care le-a salvat si s-a straduit sa-i pregateasca asa cum trebuie pe cei carora le-a predat stafeta. Zi dupa zi, luna dupa luna, an dupa an, tata Pesi, cum era cunoscut profesorul Alexandru Pasamosca- a trait pentru copii si s-a luptat din rasputeri sa le fie aproape, sa le aline suferinta.

Doctorul Pesamosca i-a spus mamei ca daca mai intarziam o jumatate de ora, nu mai existam azi ”, isi aminteste un fost pacient.

Avea doar doua saptamani atunci cand profesorul Pesamosca l-a salvat. Acum, la 53 de ani, cele trei cicatrici abia se mai zaresc, insa amintirea celui care l-a operat va ramine totdeauna. Stie ca datorita ingerului copiilor este in viata. Simte ca tata Pesi i-a fost alaturi in fiecare momennt important.

Pe toti cei 50 000 de copiii care au intrat in sala de operatie a profesorului de-a lungul timpului i-a tratat cu aceeasi dragoste.

N-a contat cine le erau parintii sau ce stare materiala au. Pacientii si parintii copiilor pe care Alexandru Pesamosca i-a mangaiat, i-a pansat, i-a operat si i-a incurajat isi amintesc si acum felul categoric al profesorului de a refuza orice atentie.

Oamenii isi amintesc nenumaratele interventii pe care le-a realizat in premiera. O operatie de corectie a cotului ii poarta astazi numele. Un om cu suflet mare dar un profesor exigent.

Doctorita Niculina Bratu a a lucrat 4 decenii cu profesorul Pasamosca. De la el a invatat enorm.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Pentru asta a trait tata Pesi. Meseria ii era pasiune, iar pasiunea i-a adus dragoste si nemurire in sufletele zecilor de mii de oameni. Ingerul copiilor care si-a dorit toata viata sa fie alaturi de cei mici are acum si o statuie in curtea spitalului Marie Curie, locul de care nu s-a despartit pana la moarte.

##VIDEO121724##

 

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.