Dr. Oz te invata cum sa ai grija de inima ta!

Autor: M.A. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 27 mar 2017, 21:26

Cardiolog de profesie, Dr Oz ne invata si cum sa avem grija de inima noastra, oferindu-ne cateva sfaturi si in acest sens.

 

Cum sa avem o inima sanatoasa?
Cardiolog de profesie, Dr Oz ne invata si cum sa avem grija de inima noastra, oferindu-ne cateva sfaturi si in acest sens:
Consumul de magneziu: este indispensabil pentru buna functionare a muschilor si a creierului si astfel recomanda consumul alimentelor bogate in acest mineral, cum ar fi: spanac, seminte de dovleac, migdale, cereale integrale, broccoli, seminte de susan, mazare verde.
Consumul de vin rosu, dar cu moderatie! Desi alcoolul consumat in exces are efecte negative asupra sanatatii, consumul moderat de vin rosu protejeaza sistemul circulator.
Consumul de alimente bogate in grasimi sanatoase: Uleiul de masline si nucile sunt surse excelente de acizi grasi omega 3, iar despre aceste alimente se stie ca reduc riscul de probleme cardiace (cum ar fi infarct miocardic si accident vascular cerebral) cu 30%.
Nucile si migalele sunt bogate in minerale, printre care mangan, care contribuie la intarirea oaselor si regleaza zaharul din sange, si magneziu, despre care spuneam mai sus ca este esential pentru functionarea organelor, muschilor si a nervilor. Consumul zilnic al unei cantitati de 40 de grame de migdale reduce pofta de mancare, imbunatatind in acelasi timp semnificativ absorbtia de vitamina E si de grasimi mononesaturate.

Consumul de magneziu: este indispensabil pentru buna functionare a muschilor si a creierului si astfel recomanda consumul alimentelor bogate in acest mineral, cum ar fi: spanac, seminte de dovleac, migdale, cereale integrale,

broccoli, seminte de susan, mazare verde. 

Consumul de vin rosu, dar cu moderatie! Desi alcoolul consumat in exces are efecte negative asupra sanatatii, consumul moderat de vin rosu protejeaza sistemul circulator. 

Consumul de alimente bogate in grasimi sanatoase: Uleiul de masline si nucile sunt surse excelente de acizi grasi omega 3, iar despre aceste alimente se stie ca reduc riscul de probleme cardiace (cum ar fi infarct miocardic si accident vascular cerebral) cu 30%.
Nucile si migalele sunt bogate in minerale, printre care mangan, care contribuie la intarirea oaselor si regleaza zaharul din sange, si magneziu, despre care spuneam mai sus ca este esential pentru functionarea organelor, muschilor si a nervilor.

Consumul zilnic al unei cantitati de 40 de grame de migdale reduce pofta de mancare, imbunatatind in acelasi timp semnificativ absorbtia de vitamina E si de grasimi mononesaturate.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”