Draga Olteanu Matei, ultimele imagini în viață! Cât de mult o transformase boala

Autor: Diana Tilă
Actualizat: 03 feb 2021, 03:50
video Foto(5)

Draga Olteanu Matei a fost una dintre cele mai cunoscute și apreciate actrițe de comedie din România. Ea s-a stins din viață în noaptea de marți spre miercuri, 8 noiembrie, la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași. 

Actriţa Draga Olteanu Matei a trăit, în ultimii ani, o viaţă liniştită, departe de scenă şi de public. După o carieră de 60 de ani şi nenumărate roluri celebre, actriţa se retrăsese la Piatra Neamţ, iar interviurile pe care le-a oferit au fost din ce în ce mai rare.

Ultimele imagini cu Draga Olteanu Matei în viață! 

Figură marcantă a cinematografiei și teatrului din România, Draga Olteanu Matei lasă în urma ei o istorie ce se întinde pe o perioadă de zeci de ani.

După moartea soțului, în urmă cu 6 ani, viața actriței Draga Olteanu Matei s-a schimbat total. A avut grave probleme de sănătate și a slăbit atât de mult, că a devenit aproape de nerecunoscut. În urmă cu un an,  Draga Olteanu Matei a ajuns la spital ca urmare a unor probleme de sănătate, un cumul de afecțiuni care i-au afectat ficatul, pancreasul și fierea. Din cauza acestor probleme de sănătate, actrița a slăbit foarte mult și a ajuns de nerecunoscut.

De altfel, potrivit Impact, actrița a ajuns să cântărească 47 de kilograme, în ultimele zile din viață.

“Da, este adevărat, a ajuns piele și os. Starea ei este stabilă, dar foarte gravă. Ținând cont de probleme cardiace ale dânsei, dar și de cele endocrine, numai o minune o mai poate salva. Din punct de vedere medical, trebuie să ne așteptăm la ce e mai rău.

Însă numai Dumnezeu știe câte zile are fiecare. Pentru dânsa, fiecare minut este o adevărată luptă pentru supraviețuire și o minune. În orice moment poate intra în stop cardio-respirator”, au declarat surse medicale, cu puțin timp înainte ca artista să se stingă din viață.

Și de parcă problemele de sănătate nu ar fi fost de ajuns, marea doamnă a teatrului românesc se confrunta și cu probleme financiare.

Soarta nu a fost mereu roz și a încercat-o dur de fiecare dată, mai ales după ce a pierdut locuința din București, dar mai ales, averea. Nu a stat prea mult pe gânduri și a luat decizia de a se muta la Piatra-Neamț.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

”De multă vreme am vrut să mă mut definitiv la Piatra Neamţ, dar am aşteptat să iasă şi soţul meu la pensie de la «Cantacuzino». Am avut necazuri îngrozitoare cu locuinţa din Bucureşti… Stăteam într-o casă cu chirie pe care a demolat-o Ceauşescu şi, până ne-au dat alta, am stat la hotel nu ştiu câte luni. Ne-a costat o avere, toată leafa noastră mergea pe chiria la hotel.

Ne-au dat apoi altă casă în care am stat cu chirie“, povestea actrița în urmă cu ceva timp.

S-a stins din viață la 87 de ani și a lăsat în urmă o carieră plină de roluri mari și oameni pe care i-a făcut să râdă. Actrița a suferit un şoc hemoragic pe fondul unei hemoragii digestive superioară, însă medicii nu au mai putut face nimic pentru ea. Marea doamnă a teatrului românesc va ajunge alături de Ion Matei, bărbatul iubit care a lăsat-o singură mult prea devreme. 

”Vă spun sincer că aș fi preferat să mor și eu odată cu el. Dacă există o mare dragoste, cum am trăit eu, ți se pare că nimic nu mai are rost. 44 de ani am fost foarte fericiți. Nu a existat niciun secret al longevității.”, mai povestea actrița după moartea soțului.

Membră a Generaţiei de Aur a teatrului românesc şi cu o carieră care se întinde de-a lungul a 60 de ani, actriţa Draga Olteanu Matei a încântat spectatorii români interpretând zeci de personaje în filme, spectacole de teatru şi scenete TV.