Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins marţi recursul în casaţie depus de Liviu Dragnea în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. În urmă cu o săptămână, fostul lider PSD - aflat în detenţie din 27 mai în urma condamnării la trei ani şi jumătate de închisoare- a apărut în faţa judecătorilor şi le-a spus din nou că este nevinovat. Avocatul lui Liviu Dragnea, Flavia Teodosiu, a precizat atunci că a formulat recurs în casaţie întrucât la judecarea dosarului ”s-a aplicat în mod greşit legea, în mod răsturnat”, iar Liviu Dragnea a refuzat să plătească un prejudiciu întrucât
ICCJ a respins marţi recursul în casaţie depus de fostul lider PSD. Recursul în casaţie urmăreşte să supună Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie judecarea, în condiţiile legii, a conformităţii hotărârii atacate cu regulile de drept aplicabile.
Instanţa supremă a respins recursul în casaţie, menţinând hotărârea atacată, respectiv condamnarea lui Dragnea.
” Respinge, ca nefondat, recursul în casaţie formulat de inculpatul Dragnea Nicolae Liviu împotriva deciziei penale nr.
Citeste si: O noua lovitura pentru Liviu Dragnea: nu mai sta singur, ci cu alti 4 detinuti! Cu cine imparte celula
În 14 ianuarie, Liviu Dragnea a apărut în faţa judecătorilor şi a stat mai puţin de o oră la Înalta curte de Casaţie şi Justiţie.
Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul
Magistraţii au amânat pronunţarea pentru 21 ianuarie.
Avocatul său, Flavia Teodosiu, a precizat că a formulat recurs în casaţie întrucât la judecarea dosarului ”s-a aplicat în mod greşit legea, în mod răsturnat”, iar Liviu Dragnea a refuzat să plătească un prejudiciu întrucât s-a considerat nevinovat.
Dragnea a recurs la două căi extraordinare de atac- contestaţia în anulare şi recursul în casaţie.
În 10 decembrie 2019, ICCJ i-a respins contestaţia în anulare, însă i-a acceptat recursul în casaţie, dar i-a respins cererea de suspendare a executării pedepsei.
Citeste si: Ce mancare primeste Liviu Dragnea de Craciun in puscarie