Dragnea e terminat! Nu mai are nicio sansa: ramane in inchisoare si plateste cheltuielile de judecata

Autor: L.S.
Actualizat: 21 ian 2020, 13:41

Magistraţii instanţei supreme s-au pronunţat cu privire la recursul în casaţie formulat de fostul lider PSD Liviu Dragnea, în dosarul în care a fost condamnat la 3 ani şi jumătate de închisoare.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins marţi recursul în casaţie depus de Liviu Dragnea în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. În urmă cu o săptămână, fostul lider PSD ​- aflat în detenţie din 27 mai în urma condamnării la trei ani şi jumătate de închisoare- a apărut în faţa judecătorilor şi le-a spus din nou că este nevinovat. Avocatul lui Liviu Dragnea, Flavia Teodosiu, a precizat atunci că a formulat recurs în casaţie întrucât la judecarea dosarului ”s-a aplicat în mod greşit legea, în mod răsturnat”, iar Liviu Dragnea a refuzat să plătească un prejudiciu întrucât

s-a considerat nevinovat.

ICCJ a respins marţi recursul în casaţie depus de fostul lider PSD. Recursul în casaţie urmăreşte să supună Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie judecarea, în condiţiile legii, a conformităţii hotărârii atacate cu regulile de drept aplicabile.

Instanţa supremă a respins recursul în casaţie, menţinând hotărârea atacată, respectiv condamnarea lui Dragnea.

Respinge, ca nefondat, recursul în casaţie formulat de inculpatul Dragnea Nicolae Liviu împotriva deciziei penale nr.

142 din 27 mai 2019, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Completul de 5 Judecători, în dosarul nr. 2401/1/2018. În baza art. 275 alin. (2) din Codul de procedură penală, obligă recurentul inculpat la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. În baza art. 275 alin. (6) din Codul de procedură penală, onorariile cuvenite apărătorilor desemnaţi din oficiu pentru intimatele inculpate, în sumă de câte 627 lei, precum ?i onorariul par?ial cuvenit apărătorului desemnat din oficiu pentru recurentul inculpat, în sumă de 157 lei, rămân în sarcina statului.
Definitivă”,
a decis ICCJ.

Citeste si: O noua lovitura pentru Liviu Dragnea: nu mai sta singur, ci cu alti 4 detinuti! Cu cine imparte celula

Citeste si: Mesajul lui Liviu Dragnea pentru Romania. De 1 decembrie, din penitenciar, Liviu Dragnea a publicat un mesaj dedicat tarii

În 14 ianuarie, Liviu Dragnea a apărut în faţa judecătorilor şi a stat mai puţin de o oră la Înalta curte de Casaţie şi Justiţie.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Magistraţii au amânat pronunţarea pentru 21 ianuarie.

Avocatul său, Flavia Teodosiu, a precizat că a formulat recurs în casaţie întrucât la judecarea dosarului ”s-a aplicat în mod greşit legea, în mod răsturnat”, iar Liviu Dragnea a refuzat să plătească un prejudiciu întrucât s-a considerat nevinovat.

Dragnea a recurs la două căi extraordinare de atac- contestaţia în anulare şi recursul în casaţie.
În 10 decembrie 2019, ICCJ i-a respins contestaţia în anulare, însă i-a acceptat recursul în casaţie, dar i-a respins cererea de suspendare a executării pedepsei.

Citeste si: Dragnea nevinovat! Declaratia in fata instantei supreme: "Sunt complet nevinovat, stau de 8 luni nevinovat în Penitenciar". Ce a spus Liviu Dragnea in fata judecatorilor

Citeste si: Ce mancare primeste Liviu Dragnea de Craciun in puscarie