Dragobete 2023: Cinci greșeli pe care le facem cu toții și care ne creează probleme în dragoste

Author: Bianca Vidoi
Actualizat: 22 nov 2023, 05:20

Cinci greșeli pe care le facem cu toții și care ne creează probleme în dragoste

Sursa: PixaBay

Dragobete 2023: Dragostea este celebrată de români pe data de 24 februarie, însă nu toți au parte de noroc în viața lor amoroasă, iar aceste sunt câteva greșeli ce ne creează probleme în dragoste.

Dragobete 2023: Iubirea este un sentiment fără de care oamenii nu pot trăi. Iubirea pentru un animal, un membru al familiei sau un partener ne poate schimba, însă greșelile pe care le facem ne pot oferi rezultatul opus.

Citește și: Dragobete 2023: Cum se sărbătorește ziua îndrăgostiților la români? Tradiții și obiceiuri

Greșeli pe care oamenii le fac în viața lor amoroasă

Evitarea discuțiilor serioase este o greșeală pe care multe cupluri o au, crezând astfel că problemele vor dispărea, însă acest lucru nu este adevărat. Este important să învățați să comunicați într-un mod sănătos, fără să ridicați tonul pentru a vă exprima, încercați să înțelegi partenerul. Acest lucru nu se întâmplă doar în relațiile cu partenerul, evitarea discuțiilor dificile pot avea loc și la locul de muncă, în relațiile cu familia sau prietenii, afectând și partea romantică a vieții voastre.

La începutul relației și nu numai, oamenii tind să se distanțeze de prieteni și familie pentru a petrece mai mult timp alături de persoana iubită, dar acest lucru nu este sănătos pe termen lung. Este nesănătos pentru parteneri să se aștepte ca celălalt să îi satisfacă nevoile sociale. Este perfect normal ca fiecare să iasă cu prietenii, să se distreze și să formeze noi prietenii, însă dacă acest lucru nu se întâmplă, relația va avea de suferit.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Este important ca oamenii să arate aprecierea atunci când o simt, la locul de muncă, în relațiile cu alți oameni. Dacă un partener nu își apreciază jumătatea, acest lucru poate duce la sfârșitul relației. Presupui astfel că persoana de lângă tine va fi mereu lângă tine, orice s-ar întâmpla, însă este important ca jumătatea ta să se simtă mereu apreciată și iubită, în acest caz gesturile mici ar putea însemna mai mult decât cuvintele.

Citește și: 5 filme românești de dragoste pe care le poți vedea de Dragobete

Ce greșeli ne creează probleme în dragoste

Egoismul este o altă trăsătură a oamenilor ce strică relațiile. Dacă puneți partenerul pe primul loc asta nu înseamnă că nu sunteți la fel de important, trebuie doar ca oamenii să se gândească și la fericirea jumătății sale, la lucrurile și acțiunile ce le-ar pune un zâmbet pe buze.

Fiecare relație are propriile probleme în intimitate, doar dacă o altă relație pare că este mai fericită, asta nu înseamnă că așa este. Nu trebuie să vă comparați relația cu a altora, gândindu-vă astfel că alte persoane vă pot face mai fericit. Trebuie să lucrați din greu cu partenerii pentru a pune bazele unei relații sănătoase, nu una perfectă.

Citește și: Valentine’s Day sau Dragobetele? Ce sărbătoare este preferată de români

 

Taguri:

Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?