DRAGOSTEA e oarba? Este INGRIJORATOR ce se intampla cu noi cand suntem INDRAGOSTITI!

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 03:49

Poate va intrebati de ce s-ar aventura cineva in chinurile unei casatorii, cariere de dragul unei pasiuni irationale, cum este iubirea.

Medicii au inceput sa dezlege misterul de ce iubirea ne face irationali si uneori chiar ridicoli. Ei au cartografiat modificarile chimice care au loc si au descoperit ca parti ale creierului, care se activeaza in aceasta perioada nu mai functioneaza in aceasta perioada.

 

Si asa se explica faptul ca atunci cand o persoane iubeste de ce devine irascibila si irationala. Astfel, cortexul frontal, vital pentru judecata, se opreste atunci cand ne indragostim.

Aceasta dezactivare s-a descoperit pe subiectii care sunt indragostiti pana peste peste cap, totul fiind vizibil in timpul unui tomograf. In momentul in care subiectul a vazut imaginea cu persoana iubita, cortexul frontal isi inceteaza functionarea.

 

"Cand te uiti la cineva extrem de pasional inseamna ca unele zone ale creierului devin active, dar o mare parte este dezactivata, partea care joaca un rol important in luarea deciziilor", a spus profesorul Semir Zeki.

 

Scanarile creierului au aratat, de asemenea, ca zona creierului care controleaza frica si emotiile negative se inchid, acest lucru explicand de ce oamenii se simt atat de fericiti cand sunt indragostiti.

 

IUBIREA ESTE UN DROG

Studiile au arata ca in momentul in care o persoana iubiste dopamina secretata de creier este la un nivel ridicat. Dopamina este esentiala pentru placerea, durere, dorinta, dependenta, euforie si tot felul de asemenea trairi care ne fac sa renuntam greu la iubire. Consumul

de cocaina are acelasi efect asupra creierului.  Un efect secundar este reducerea nivelului de dopamina si serotonima, hormon cheie in starea de spirit si apetit.

 

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: Veste bună pentru femeile din țara noastră! Indemnizația pentru creșterea copilului ar putea crește considerabil

 

DRAGOSTE scapata de sub control

Psihologii inca incearca sa inteleaga de ce unii devin periculos de obsedati si risca orice pentru iubire.

"Dragostea devine o tulburare mentala si conduce la delir. Din pacate nu stim mai mult despre aceste cauze", a declarat Dr. David Nian.

 

Cu toate acestea daca cineva invata sa gandeasca diferit si, adesea, mai pozitiv isi pot reveni din obsesia lor si au capacitatea de a privi inapoi si a observa modul in care acestia s-au comportat. Persoanele extrem de sentimentale si cele cu o imaginatie bogata sunt cele mai expuse riscului de a nu gandi atunci cand iubesc.

 

Sursa:DailyMail

 

 

 

Taguri: