Dramă la munte: Un copil de 6 ani a căzut din telescaun la Poiana Brașov! Cum s-a putut petrece accidentul

Autor: Andrei Ionescu
Actualizat: 12 oct 2022, 09:30

Copil căzut din telescaun la Poiana Brașov

Sursa: Facebook Salvamont Poiana Brașov

Eveniment nefericit la munte. Un copil de 6 ani a căzut din telescaun la Poiana Brașov.

Anunțul a fost făcut, pe Facebook, de către Salvamont Poiana Brașov.

"Copil căzut din Telescaunul Ruia. Apelul a venit prin Dispeceratul Național Salvamont, în jurul orei 15, cu privire la un copil care a căzut din telescaun, între pilonii 1 și 2, de la o înălțime de aproximativ 5 metri. După cădere, copilul în vârstă de 6 ani s-a deplasat singur până la stația inferioară, unde a fost găsit de salvamontiști.

După examenul medical s-a constatat un traumatism minor la nivelul unui membru inferior, urmând să fie transportat în stațiune, unde au fost așteptați aparținătorii, în vederea luării deciziei de transport către unitatea spitalicească", transmite Salvamont Poiana Brașov pe Facebook.

Poliţiştii braşoveni efectuează cercetări în acest caz. Inspectoratul de Poliţie Judeţean Braşov a anunțat că a fost sesizat prin apel la numărul unic de urgenţă 112 cu privire la acest caz, potrivit digi24.ro. Copilul s-ar fi precipitat la înălţime, moment în care a căzut din telescaun de la o înălțime de aproximativ 5 metri,

potrivit sursei citate.

O examinare medicală la faţa locului a arătat că minorul nu prezenta vătămări corporale vizibile. Ulterior, acesta a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate.

Citeste si: Certificatul verde, obligatoriu în Italia! Se cere în autobuz şi metrou

Restricții și la munte, potrivit autorităților

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a decis, recent, introducerea unor noi restricții, inclusiv la munte, pentru limitarea cazurilor noi de coronavirus, în contextul în care mutația Omicron face deja ravagii în Europa.

Masca textilă nu mai este permisă, urmând ca cetățenii să poarte măști FFP2 sau măști chirurgicale pentru limitarea virusului. La munte monitorii de schi sunt foarte vigilenți în privința acestor reguli.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Principalele modificări:

 

  • Prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă pe întreg teritoriul țării, începând cu data de 8 ianuarie 2022
  • Purtarea măștii de tip medical sau FFP2 în toate spațiile închise și deschise. FFP înseamnă „piesă facială filtrantă” și este un standard european pentru eficiența măștii. Acest tip de mască filtrează cel puțin 94% din toți aerosolii, inclusiv virusurile din aer precum SARS-CoV-2, precizează autoritățile.

 

Fac excepție de la purtarea măștii de tip medical sau FFP2:

 

  • Copiii cu vârsta mai mica de 5 ani;
  • Persoanele care sunt singure în birou;
  • Prezentatorii TV și invitații acestora, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane;
  • Reprezentanții cultelor religioase, în timpul slujbelor, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane;
  • Vorbitorii aflați în spații închise sau deschise cu condiția respectării distanței de minimum 3 metri între aceștia și oricare dintre celelalte persoane din public;
  • Persoanele care desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitante (temperature ridicate, umiditate crescută etc) sau activități sportive.

 

Alte măsuri impuse de către autorități:

 

  • Menținerea măsurilor în vigoare referitoare la participarea persoanelor la activități până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, în județele/localitățile în care rata de incidență cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 1/1.000 de locuitori;
  • Participarea persoanelor în limita a 30% din capacitatea maximă a spațiului în județele/localitățile în care rata de incidență cumulată la 14 zile este mai mare de 1/1.000 de locuitori.
  • De la această regulă sunt exceptați operatorii economici a căror activitate de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum şi la terase, unde este permisă participarea până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului în județele/localitățile în care rata de incidență cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.
  • Acești operatori economici sunt restricționați la 30% din capacitatea maximă a spaţiului în situația în care rata de incidență cumulată la 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori. Aceeași măsură se aplică și în ceea ce privește activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, precum şi la terasele acestora.

 

Citeste si: Noi restricții în București. Capitala a intrat în scenariul roșu după ce incidența a ajuns la 3,32 cazuri la mia de locuitori