Drama unui tânăr licean din Galați care și-a luat viața după ce a lăsat bilete de adio familiei: „Era un copil introvertit”

Author: Diana Ghita

Tânărul care s-a sinucis în Galați

Sursa: Facebook ; Unsplash

Un băiat din Galați, elev la un liceu de top din județ, și-a pus capăt zilelor într-un mod foarte violent, după ce a ținut ascunsă o suferință sfâșietoare.

În după-amiaza de luni, pe 16 octombrie, un tânăr din Galați și-a găsit sfârșitul crunt după ce s-a aruncat de pe acoperișul blocului în care locuia.

De ce s-ar fi sinucis tânărul din Galați

Băiatul, pe numele lui Răzvan, era elev la Colegiul Național „Mihail Kogălniceanu” din Galați, în clasa a XII-a. Acesta era un elev eminent, care, pentru rezultatele remarcabile la învățătură, a obținut bursă de merit.

De asemenea, băiatul avea un suflet foarte bun, fiind o persoană empatică.

Cu toate acestea, Răzvan era un băiat închis în el, după cum au remarcat chiar și profesorii săi. Însă, nimeni nu s-a gândit că ține în el o tristețe atât de mare încât să-l determine să-și ia viața.

„Dumnezeu să te ierte, Răzvan! Ca profesor al tău, pot să-ți spun că pentru mine ai fost și vei rămâne elevul pe care-l caut la fiecare generație, copil cu mult bun simț și respect deosebit.

(...)

Încercam să îl învăț să comunice, să socializeze mai bine, era un copil foarte sufletist, bun, empatic, dar mai introvertit(...).

Regret că nu am făcut mai mult pentru a te ajuta să treci de aceste momente grele din viața ta.”, a fost mesajul profesorului său de biologie, postat pe rețelele sociale.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Citește și: Un băiețel de trei ani a căzut de la etajul 3 al unui bloc din Galați. Acesta a fost transportat la spital

Răzvan și-a pus în aplicare planul suicidal

Tânărul gălățean și-a planificat sinuciderea în detaliu, întrucât a lăsat bilete de adio tuturor membrilor din familie. Acesta și-ar fi dorit cu orice preț să moară, așa că, după ce a scris mesajele de rămas bun, s-a tăiat la mână, gât și cap, iar mai apoi s-a aruncat în gol de pe blocul în care locuia împreună cu familia

lui.

„Din verificările preliminare efectuate s-a stabilit faptul că tânărul şi-ar fi premeditat această acţiune şi s-ar fi aruncat în gol de pe acoperişul blocului unde domicilia, după ce în prealabil a scris mai multe bilete cu mesaje de adio pentru familia sa.”, au transmis cei de la IPJ Galați.

Ulterior, tragedia a fost anunțată prin apel la 112. Atât autoritățile, cât și ambulanța s-au deplasat rapid la fața locului.

Însă, deși inima lui Răzvan încă mai bătea după impact, aceasta s-a oprit la spital, medicii nemaiavând ce face pentru a-i salva viața.

„Victima, un tânăr de 18 ani, din municipiul Galaţi, a fost preluată şi transportată la spital de un echipaj S.M.U.R.D. în stare comatoasă, unde, din păcate, în cursul nopţii de 16/17.10.2023 a decedat.”, au adăugat reprezentanții IPJ Galați.

Citește și: Biletul de adio lăsat mamei sale de femeia care s-a aruncat de la etajul opt al unui hotel din Mamaia. Femeia a plecat singură în concediu