Ingrediente
1 kg ciuperci amestec (pleurotus cu champignon)
1 legatura ceapa verde
1 legatura usturoi verde
1 legatura patrunjel
1 legatura marar
3 oua
1 ou fiert (optional)
Sare, piper
1 ceapa alba
250 g cascaval ras
1 lingurita cimbru uscat sau 2 fire cimbru verde
Mod de preparare
Se calesc ciupercile tocate cuburi micute impreuna cu ceapa, cimbru, sare si piper.
Se toaca verdeturile si se tin la indemana, se bat ouale spuma.
Se tapeteaza o forma de cuptor cu unt sau ulei.
Ciupercile tocate se amesteca cu verdeturile, apoi se adauga ouale batute spuma si o mana de cascaval ras.
In tava tapetata cu ulei se toarna jumatate din compozitie, se aseaza oul fiert in mijloc (sau chiar mai multe) si se adauga restul compozitiei peste.
Se inchide frumos si estetic cu ou batut deasupra si eventual putin cascaval ras.
Se da la cuptorul incins la 180°C timp de 25 minute.
Se serveste de preferat rece.