Ceapa verde 1 leg
Ceapa 300 g
Granule de soia 50 g
Orez 100 g
Morcovi 200 g
Dovlecei 200 g
Patrunjel 1 leg
Marar 1 leg
Ciuperci 100 g
Pesmet 50 g
Margarina 40 g
Ulei 2 linguri
Sare, piper
Smantana vegetala 80 ml
Mod de preparare
Se curata legumele, se spala.
Ceapa se toaca marunt, morcovul se da prin razatoarea mare, dovleceii se taie cubulete, ciupercile se taie lame.
Granulele de soia se pun la fiert in apa cu sare, apoi se scurg si se storc.
Orezul se spala, se fierbe, apoi se pune intr-o strecuratoare sub un jet de apa rece
Ceapa verde si verdeata se toaca marunt.
Se pune o cratita cu apa si sare la fiert in care se oparesc legumele pe rand in ordinea timpului de fierbere si in functie de duritatea texturii.
Dupa, legumele se scot in apa cu gheata pentru a le raci si a opri procesul de fierbere.
Doar ciupercile se calesc putin in ulei, apoi se lasa sa se raceasca.
Intr-un castron se amesteca legumele racite, granulele de soia, orezul, verdeata, uleiul, ceapa verde, sare, piper; se pot adauga si 2 linguri de apa mineral.
Se unge o tava cu margarina, se tapeteaza cu pesmet, se adauga compozitia, iar deasupra se pune smantana vegetala.
Se introduce in cuptor pentru 50 minute la 160 grade.
Se serveste rece.