Drob de miel. 8 retete delicioase pentru masa de Pasti

Autor: L.S.
Actualizat: 08 sep 2020, 01:30

De pe masa de Pasti nu poate lipsi un drob de miel. In unele familii, exista o reteta pastrata cu sfintenie din mos-stramosi, trecuta de la o generatie la alta, prilej de lauda pentru gospodine.

Drob de miel- Reteta 1

Ingrediente Drob de miel

organele de la un miel,

5-7 fire de ceapa verde,

4 fire de usturoi verde,

3-4 oua,

1 legatura de patrunjel,

1 legatura marar,

1 prapure sau pesmet,

sare si piper,

2-3 oua fierte, tari (optional).

Mod de preparare Drob de miel

Se spala bine organele in apa rece. Se taie in bucati de 3-5 cm, se curata de pielite, cheaguri de sange etc. Se lasa 10-15 minute in 3 parti apa si 1 parte otet sa iasa orice eventual miros. Se pun la fiert in apa rece (fara sare).

Se ia spuma si se fierb circa 20-30 de minute.
Se arunca apa.

Se lasa sa se raceasca putin (cat sa le puteti lua cu mana). Se dau organele fierte prin masina de tocat laolalta cu toate ingredientele (fara oua). Se gusta de sare si piper. Se pun ouale batute cu furculita si se amesteca bine. Arata ca o pasta inchegata, nu mai este sfaramicioasa. Daca cumva mai este sfaramicioasa se poate pune smantana, 2-3 linguri sau, de ce nu, inca un ou.


Daca nu aveti prapure se unge tava cu ulei si se tapeteaza cu pesmet. Prapurele se spala in cateva ape.

Daca vi se pare prea multa grasime puteti s-o inlaturati cu un cutit sau pur si simplu cu mana. Se pune prapurele pe fundul tavii cu marginile in afara, se pune carnea, iar cu prapurele ramas in afara se acopera.

Se da la cuptor aproximativ 50 de minute pana se rumeneste frumos, in cuptorul preincalzit la 350°F.

Se lasa sa se raceasca si apoi se scoate din tava. Se pastreaza in frigider invelit in folie de plastic.

Citeste si: Aceste 5 zodii sunt cei mai buni iubiți și cele mai bune iubite! Tu ai ajuns pe listă?

Drob de miel- Reteta 2

Ingrediente Drob de miel

2 kg organe miel
8 oua
1 legatura ceapa verde
1 legatura usturoi verde
1 legatura marar
1 legatura patrunjel
condimente pt drob
sare, piper

M od de preparare Drob de miel

Se fierb organele de miel in apa cu un praf de sare.
Se toaca marunt verdeturile.
Organele fierte se dau prin masina de tocat (sau la robotul de bucatarie) si se amesteca cu verdeturile.


Se adauga galbenusurile, albusurile batute spuma si condimente dupa gust si se amesteca pana s eomogenizeaza compozitia.
Se pune compozitia in tava. In mod normal pe fundul tavii se pune prapurul de la miel insa au n-am avut asa ca am pus hartie de copt. Se bat doua galbenusuri si se toarna deasupra.
Se dau la cuptor la foc potrivit aproximativ 1 ora. Eu i-am cam uitat in cuptor si s-au rumenit mai mult decat ar fi trebuit. Se lasa sa se raceasca apoi se taie felii.

Citeste si: In ce zodii erau cei 12 apostoli ai lui Iisus? Cat de bine sunt descrise de astrologie trasaturile lor de caracter

Drob de miel- Reteta 3

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Ingrediente Drob de miel

1 kg maruntaie de miel,

10 oua,

2 foi de dafin,

1 lingura sare,

2 linguri ulei de floarea soarelui,

3 catei de usturoi,

5 cepe verzi,

1 varf piper,

1 legatura patrunjel,

1 legatura marar,

2 cepe uscate,

1 lingurita piper boabe,

1 lingurita maghiran

Mod de preparare Drob de miel

Speli maruntaiele (ficat, plamani, inima) de miel si le pui la fiert in apa cu o lingurita de sare, o lingurita de piper boabe si 2 foi de dafin. Lasi sa fiarba 30 de minute dupa care le lasi sa se raceasca. Treci maruntaile, usturoiul si ceapa uscata prin masina de tocat si le amesteci cu ceapa verde si verdeata tocate marunt si 6 oua crude batute bine. Condimentezi cu sare, piper si maghiran, dupa gust. Cele 4 oua ramase le fierbi tari si le cureti. Pui jumatate din compozitie intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu putina faina si asezi ouale fierte pe mijloc, in sir, dupa care adaugi peste ele restul compozitiei. Introduci tava in cuptorul preincalzit, pentru 50 de minute, la o temperatura de 180 de grade.

Citeste si: Rugaciunea care se spune in Saptamana Patimilor

Drob de miel- Reteta 4

Ingrediente Drob de miel

1 kg organe miel
3 legaturi patrunjel
3 legaturi marar
2 legaturi ceapa verde
sare, piper, condimente drob
prapur miel
6 oua

Mod de preparare Drob de miel

Fierbem organele de miel la foc mic, luam spuma periodic. Cand sunt gata fierte, le lasam sa se raceasca putin, apoi le tocam marunt, le amestecam cu verdeata tocata marunt, cu condimentele, sarea, cu ouale.

Pregatim tava in care coacem drobul punem prapurul, optional putem pune si cateva oua fierte pe fundul tavii, apoi punem compozitia. Ungem deasupra cu un ou batut, si introducem in cuptorul incins. Serviti cu placere!

Vezi cele mai noi Stiri Kanal D

citeste continuarea pe sfatulparintilor.ro

 

 

 

Taguri: