Drob de miel. Reteta traditionala

Autor: L.S.
Actualizat: 18 iul 2022, 05:35

Drobul este nelipsit de pe masa romanilor in ziua de Paste. Iata reteta pentru cel mai bun drob de miel

Ingrediente Drob de miel

organele de la un miel,

5-7 fire de ceapa verde,

4 fire de usturoi verde,

3-4 oua,

1 legatura de patrunjel,

1 legatura marar,

1 prapure sau pesmet,

sare si piper,

2-3 oua fierte, tari (optional).

Citeste si: Banana Bread. Rețeta îmbunătățită cu fulgi de ciocolată

Citeste si: Reteta Ratatouille- cea mai cunoscuta tocanita de legume din lume

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Cum faci paine fara coacere si fara drojdie. Nu ai nevoie de cuptor. Reteta rara manastireasca

Mod de preparare Drob de miel

Se spala bine organele in apa rece. Se taie in bucati de 3-5 cm, se curata de pielite, cheaguri de sange etc. Se lasa 10-15 minute in 3 parti apa si 1 parte otet sa iasa orice eventual miros.

Se pun la fiert in apa rece (fara sare). Se ia spuma si se fierb circa 20-30 de minute.
Se arunca apa.

Se lasa sa se raceasca putin (cat sa le puteti lua cu mana). Se dau organele fierte prin masina de tocat laolalta cu toate ingredientele (fara oua). Se gusta de sare si piper. Se pun ouale batute cu furculita si se amesteca bine. Arata ca o pasta inchegata, nu mai este sfaramicioasa.

Daca cumva mai este sfaramicioasa se poate pune smantana, 2-3 linguri sau, de ce nu, inca un ou.

Daca nu aveti prapure se unge tava cu ulei si se tapeteaza cu pesmet.

Daca vi se pare prea multa grasime puteti s-o inlaturati cu un cutit sau pur si simplu cu mana. Se pune prapurele pe fundul tavii cu marginile in afara, se pune carnea, iar cu prapurele ramas in afara se acopera.

Se da la cuptor aproximativ 50 de minute pana se rumeneste frumos, in cuptorul preincalzit la 350°F. Se lasa sa se raceasca si apoi se scoate din tava. Se pastreaza in frigider invelit in folie de plastic.

Citeste si: Cozonac fara framantare. Reteta celui mai pufos cozonac cu nuca si cacao

Citeste si: Pască moldovenească. Rețetă simplă din Bucovina

Citeste si: Quesadilla- reteta mexicana