Drob de miel: rețeta tradițională

Autor: Raluca Ionita
Actualizat: 25 ian 2021, 18:35
Drob de miel: rețeta tradițională

Drob de miel. Masa de Paște nu mai este la fel dacă nu conține și drob, o mâncare tradițională românească, pe care gospodinele o pregătesc doar cu ocazia Sfintelor Sărbători Pascale.

 

Drob de miel. Ingrediente:

- măruntaiele de la un miel (inima, rinichi, ficat, plămâni, splină)
- 5 legături de ceapă verde
- 2 legături de usturoi verde
- 2 legături de pătrunjel
- 2 legături de mărar
- 1 legătură de leurdă
- 1 legătură de lobodă
- 8 ouă, sare, piper
- 1 lingură de ulei de măsline
- făină
- 1 praf
- prapurul de la miel
- condimente diferite (1 foaie de dafin, boabe de piper, 1 crenguţa de

cimbru)
- 1 morcov
- 1 pastarnac.

Drob de miel. Mod de preparare:

Măruntaiele de miel se spală bine şi se pun la fiert într-o cratiţă cu apă, o linguriţă de sare, boabe de piper, foaia de dafin şi rădăcinoasele, tăiate rondele mari. Se spumează din când în când şi se lasă să fiarbă până când s-au înmuiat.

Între timp, ceapa şi usturoiul se curăță şi se taie în bucăți mai mari.

Drob de miel. După ce fierb, se scot organele din apă şi se lasă la răcit. Apoi toate se taie cuburi şi se pun într-un castron încăpător. Atenţie, pentru un gust suav, organele pentru drob nu se vor prelucra cu maşina de tocat carne.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Oua rosii: cum faci oua rosii vopsite natural. Metoda rapida

Citeste si: Alivenci moldovenești. Rețeta prăjiturii pe care nu o poți refuza

Citeste si: Florii 2020: Ce sa faci in Duminica Floriilor ca sa ai noroc

Se adaugă ceapa şi usturoiul, verdeaţa şi ouăle bătute. Toate astea se amestecă bine, se condimentează şi se continuă omogenizarea.

Se pune compoziţia rezultată în forma dorită, tapetată cu ulei de măsline şi făină, dar şi cu prapur de miel. Însă, trebuie să aveți mare grijă la marginile prapurului, ele trebuie să rămână în afară, până în momentul închiderii drobului, având grijă să nu se rupă.

Drobul se acoperă cu prapurul rămas pe margine.

Drob de miel. După ce tava a fost pregătită, aceasta se introduce în cuptorul încins la 170°C şi lăsaţi până când prapurul se rumeneşte la suprafaţă.