Ingrediente
Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei
500 – 600 g organe de pasare (ficat, rinichi, inima, pipote)
Un prapure de miel
O legatura ceapa verde
O legatura usturoi verde
O legatura patrunjel
O legatura marar
3 oua
Un ou fiert (optional)
Sare, piper
O ceapa alba
Mod
de preparare
Se curata oraganele in apa cu sare si se fierb, apoi se dau prin masina de tocat sau prin robotul de bucatarie.
Se toaca verdeturile, se bat ouale spuma si se da ceapa prin masina de tocat.
Se tapeteaza o forma de cuptor cu unt sau ulei si se aseaza prapurele.
Se amesteca organale cu verdeata, ceapa, sare si piper, apoi se adauga ouale batute spuma.
Se toarna jumatate din compozitie in tava, se aseaza oul fiert in mijloc (sau chiar mai multe) si se adauga restul compozitiei.
Se inchide frumos cu prapurele, se unge cu putin ou batut si se da la cuptorul incins la 180°C, timp de 25 minute.