Drob gustos fără carne. Rețete rapide și delicioase pentru masa de Paște

Author: Sara Andreescu
Actualizat: 08 ian 2023, 09:25

drob-de-paste-fara-carne

Sursa: Bucătăraș.ro

Drobul este unul dintre preparatele nelipsite de pe masa de Paște a românilor, iar rețeta lui poate fi foarte ușor adaptată în funcție de gusturile și preferințele consumatorilor.

Noi vă propunem cele mai rapide și delicioase rețete de drob de Paște fără carne.

Drob gustos fără carne

Cu carne de miel, de porc, de pasăre sau doar din legume, drobul stă la loc de cinste pe masa de Paște a românilor. Cei care doresc să se bucure de un drob gustos, dar fără carne, pot încerca una dintre rețetele rapide si delicioase de mai jos. 

drob-de-paste-fara-carne
[Sursa: Bucătăraș.ro]

Drob fără carne cu vinete pentru masa de Paște

INGREDIENTE

700 g vinete

2 cepe

2 ardei grasi

4 oua

6 caței usturoi

1 legatură mărar

unt

sare

piper

4 linguri faină

Citeste si: Cum să prepari cel mai delicios drob de miel pentru Paște. Iată SECRETUL marilor bucătari

Mod de preparare drob de Paște fără carne

Vinetele se curăță și se taie în cubulețe, apoi se fierbe timp de 15 minute în apă cu sare. Apoi se lasă la scurs. În acest timp punem la călit ceapa, la care adăugăm ardeiul tăiat, mărarul tocat mărunt și usturoiul pisat. La sfârșit adaugăm vinetele fierte și scurse amestecând până ce obținem o compoziție omogenă.

După ce compoziția s-a răcit, batem ouăle pe care le amestecăm cu vinetele, făina, sare și piper. Compoziția astfel obținută se bagă în cuptorul preîncălzit la foc mediu pentru pentru 30-40 de minute, potrivit bucătăraș.ro.

Citeste si: Drob de pui cu ciuperci. Reteta pentru masa de Paste

drob-de-paste-fara-carne-
[Sursa: Aromaverde.ro]

Drob fără carne cu legume pentru masa de Paște

Ingrediente:

250 grame de morcov ras mare

200 grame de ardei gras roșu tocat mărunt

150 grame de țelină rasă mărunt

50-100 grame de rădăcină de pătrunjel rasă mărunt

1 legătură de ceapă verde

1 legătură de mărar

1 legătură de pătrunjel verde

3 linguri de făină de năut

2 linguri de drojdie inactivă

1 lingură de tărâțe de psyllium

1 lingură de mix de condimente pentru drob (sare, usturoi uscat, muștar, boia de ardei dulce, coriandru, chili, piper negru, ghimbir, ceapă uscată, cimbru, ienibahar, frunze uscate de pătrunjel)

1 linguriță de boia de ardei dulce

1 lingură de ulei de măsline

sare, dacă mai este necesar

Citeste si: Reteta de drob de miel ardelenesc

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei

Preparare:

Toate legumele mărunțite și rase pe răzătoare se amestecă bine cu uleiul și ingredientele uscate, acestea din urmă se adaugă treptat, până încep să se lege. Se unge o tavă de chec sau ce aveți la îndemână cu ulei de măsline, se pune compoziția în tavă și se dă la cuptor pentru 1 oră la 180°C.

Sursă: aromaverde.ro

drob-de-paste-fara-carne
[Sursa: Jamilacuisine.ro]

Drob fără carne cu dovlecei pentru masa de Paște

Ingrediente:

400 grame amestec de legume

3 legături de usturoi verde

3 cepe tocate mărunt

2 legături de pătrunjel

6 ouă

4-5 linguri de ulei

2 legături de mărar

3 legături de ceapă verde

400 grame dovlecel dat de răzătoare

sare

piper

150 grame gris

Modul pe preparare pe  jamilacuisine.ro 

Drob fără carne cu spanac pentru masa de Paște 

Ingrediente:

450g spanac proaspăt sau congelat

1 morcov ras

1 ceapă tocată mărunt

1 lingură pudră de usturoi (sau 3 caței de usturoi zdrobiți);

2 ouă

2 linguri cu vârf de făină;

1 lingură ulei de măsline;

150g cascaval ras

1 linguriță concentrat de legume

1 linguriță praf de copt

opțional: nuci mărunțite, semințe etc 

Preparare 

Într-un bol larg amestecați toate ingredientele de mai sus. Dacă folosiți spanac proaspăt, căliți-l puțin înainte de a amesteca. Daca folosiți spanac din conservă, stoarceți-l bine de lichid. Daca folosiți spanac congelat, decongelați complet înainte de a găti.

Preîncalziți cuptorul la 180 de grade.

Într-o tavă de chec/cozonac tapetată cu unt/hârtie de copt turnați amestecul obținut.

Coaceți timp de 1 ora la 180 de grade. Drobul este complet copt atunci  când va trece testul scobitorii.

Lasați să se raceasca complet înainte de a felia.

Sursa: dmncr.ro