Ducele de Kent, musafir in partile Sibiului VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 01 sep 2021, 02:05

Atentie, vine ducele! Asta s-a auzit astazi prin toate colturile Sibiului.

Si cum o zi ca aceasta trebuie trecuta in calendar, oamenii s-au pregatit cum au stiut mai bine, ca doar nu in fiecare zi, un cap incoronat ajunge pe meleagurile lor. La asa oaspete pana si pisicile au fost gonite din calea alaiului regal. 

Ducele si-a dorit sa manance traditional, asa ca gospodinele au intins repede mesele si au pregatit cele mai bune bucate: platouri mari cu sarmale, branzeturi, ceapa verde dar si ciolan afumat.


Dupa atata agitatie, in sfarsit apare si ducele. Nu intr-o limuzina sau o caleasca trasa de cai albi, ci intr-o caruta ...insotita ce-i drept de un alai de calareti. Imbracat simplu intr-o jacheta de fash, nici nu apuca bine sa puna piciorul jos, ca toata lumea sare sa il intampine si sa il studieze, mai ales ca seamana izbitor cu Printul Charles.
In cele aproape trei ore petrecute la Sibiu ducele a vizitat Muzeul de icoane pe sticla, vechea biserica din localitate, cateva gospodarii dar si potcovaria din sat..
de unde nu a plecat cu mana goala. Vizita sa in Transilvania se pare a fost facuta la insistentele Printului Charles, care nu de putine ori s-a declarat indragostit de aceste tinuturi.