Dulceata de ceapa

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 feb 2017, 00:02

Cost estimativ: 15 lei


Ingrediente

1 kg ceapa rosie
2-3 linguri ulei de masline
Sare
1-2 foi de dafin, 1 crenguta cimbru,
100g zahar
2-3 linguri de miere
2-3 linguri otet balsamic
2 linguri otet de vin rosu


Mod de preparare


Tocati ceapa julienne (pestisori).
Caliti ceapa la foc mic in uleiul de masline, cu mirodeniile si un praf de sare intr-o cratita cu fund gros, pana se inmoaie si scade la o treime din volumul initial.

Stingeti cu otetul de vin si lasati sa se evapore, apoi adaugati otetul balsamic si lasati sa se evapore si acesta putin.
Adaugati mierea si zaharul si gatiti la foc foarte mic timp de inca 25-30 minute.
Puneti in borcan, strangeti capacul bine si depozitati cu capacul in jos (tine cam 4-5 luni).
Serviti cu branzeturi sau cu inghetata de vanilie.


 

Taguri: