// DULCEAȚĂ DE ZMEURĂ // Trucul secret prin care să obții cea mai bună dulceață. E cea mai simplă rețetă!

Autor: Amalia Georgescu
Actualizat: 29 iul 2022, 12:50
Cea mai simplă rețetă de dulceață de zmeură
Sursa: PixaBay

DULCEAȚĂ DE ZMEURĂ, cea mai simplă rețetă. Așa o prepari ca să iasă delicioasă.

DULCEAȚĂ DE ZMEURĂ. Dacă vrei să te bucuri de gustul intens și parfumat al zmeurei întregul an, atunci trebuie să pregătești câteva borcane de dulceață de zmeură. Rețeta este foarte simplă și ai nevoie de foarte puține ingrediente pentru a o prepara. Iată care este trucul secret care te ajută să obții o dulceață de zmeură delicioasă.

DULCEAȚĂ DE ZMEURĂ, cea mai simplă rețetă

DULCEAȚĂ DE ZMEURĂ. Fie că o servești alături de anumite deserturi, fie că preferi să o consumi la micul dejun, alături de o felie de pâine prăjită și puțin unt, dulceața de zmeură  nu trebuie să îți lipsească din cămară. Are un gust care încântă papilele gustative și se prepară atât de simplu, încât oricine o poate pregăti rapid. 

Dacă în timpul verii poți găsi cu ușurință zmeură în piețe, dar și în magazine, iarna este mai greu să te bucuri de aroma acestor fructe de pădure. O

soluție este să congelezi zmeura, însă astfel își poate pierde din gust, motiv pentru care cel mai bine ar fi să o folosești pentru a pregăti o dulceață. Noi îți propunem o rețetă de dulceață de zmeură care nu doar că este delicioasă, ci se prepară și într-un timp foarte scurt, astfel că nu va fi nevoie să petreci ore în șir în bucătărie pentru a obține dulceața perfectă.

Citeste si:// ÎNCEARCĂ// REȚETĂ dulceață de afine cu puțin zahăr. Cum o prepari ca să iasă delicioasă?

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

DULCEAȚĂ DE ZMEURĂ. Ce ingrediente trebuie să folosești pentru a o prepara?

DULCEAȚĂ DE ZMEURĂ. Având în vedere că zmeura este ușor acrișoară, de preferat ar fi să folosești o cantitate egală de zahăr și fructe. În cazul în care nu te deranjează ca dulceața să fie mai acrișoară, atunci poți reduce cantitatea de zahăr și astfel vei obține o dulceață de zmeură ceva mai prietenoasă cu silueta.

Iată ce ingrediente trebuie să folosești pentru a obține cea mai bună dulceață de zmeură.

  • 1 kilogram de zmeură
  • 1 kilogram de zahăr
  • zeama de la o lămâie
  • 150 ml de apă

DULCEAȚĂ DE ZMEURĂ. Cel mai simplu mod de preparare

DULCEAȚĂ DE ZMEURĂ. Dacă până acum ți se părea foarte dificil să prepari o dulceață de zmeură, acum îți vei da seama că, de fapt, lucrurile sunt mai ușoare decât ți-ai fi putut imagina. 

Primul pas este să speli cu grijă boabele de zmeură. Mare atenție să nu le zdrobești. După ce ai curățat fructele, lasă-le de-o parte și apucă-te de prepararea siropului de zahăr. Pune într-o oală apa, zeama de lămâie și zahărul și lasă tot pe foc până începe să clocotească. Apoi amestecă bine cu o lingură de lemn, iar când zahărul s-a topit și s-a transformat într-un sirop, adaugă zmeura. 

Amestecă încet și lasă totul să fiarbă la foc mare până când fructele își dublează volumul. Ulterior, mai lasă dulceața la foc mic timp de 20 de minute. Oprește-i focul după acest interval de timp și las-o să se răcească bine înainte de a o pune în borcane.

Dacă vrei ca dulceața să reziste bine peste iarnă, atunci asigură-te că ai spălat și ai sterilizat bine borcanele. Acest pas este foarte important, mai ales că este vorba despre o dulceață de zmeură naturală, fără conservanți.  

Citeste si: ALERTĂ alimentară! Ce s-a aflat despre un aliment cumpărat de milioane de români?