Duminica aceasta, de la ora 14:30, la “Asta-i Romania!”, saraci pe un munte de aur

Autor: Daniela Iliuta

Mihai Ghita, prezentatorul emisiunii Asta-Romania

Sursa: Captură KANAL D

Nu ratati duminica, de la ora 14:30, o noua editie “Asta-i Romania!”, prezentata de Mihai Ghita, la Kanal D.

Duminica, de la ora 14:30, prin intermediul emisiunii “Asta-i Romania!”, calatorim in Vrancea, un loc unic, care ne confirma faptul ca avem toate resursele naturale ca să nu depindem de nimeni; si totuși preferam sa plecam in lume dupa o paine mai buna. Cel mai bun exemplu al paradoxului țară bogată-popor sărac vine dintr-un sat din Vrancea. Intreg tabloul iti lasa impresia ca ti se asterne la picioare un tărâm al avuției, și nu unul dintre cele mai sărace județe din țară.

Duminica, de la ora 14:30, la “Asta-i Romania!”, saraci pe un munte de aur

Ajungem în Rașca, unul dintre cele 10 sate răsfirate peste dealuri și legate într-o singură comună, Gura Caliței, din Judetul Vrancea.

Pădurile de aici sunt pline de trufe, acele ciuperci rare si foarte scumpe, cunoscute drept diamantele negre din bucataria de lux. Minunățiile naturii nu sunt culese de localnici, ci de speculanții clandestini, care le vand cu bani grei pe piata neagra.

Aici, oamenii au constatat cu surprindere ca de ceva vreme strainii le tot calca pragul si le-a luat ceva timp sa inteleaga ce cauta si de ce vin tocmai la ei in sat; vin sa scormoneasca padurea dupa trufe, spune revoltat chiar primarul care e depasit de situatie. Si uite asa, desi stau pe un mina de aur, satenii se plang ca n-au de niciunele. La fel de rare ca trufa neagra sunt si investitiile, recunoaste insusi primarul care ne va arata ce a mostenit de la vechea administratie.

Tot duminica, echipa “Asta-i Romania”, il cunoastem pe Nea Doru, omul care a trait o viata intreaga la oras, dar acum la batranete a ales sa se rupa de lume si sa se retraga in munti, departe de grija pandemiei si a scumpirilor, in satul copilariei din Salaj. E singur intr-un sat intreg, din care toti s-au dus, lasand in urma casele si crucile in cimitir.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Mihai Neșu, campion în meciul vieții! "Dumnezeu mi-a sacrificat trupul, dar mi-a salvat sufletul!" Gestul incredibil făcut de Gigi Becali pentru fostul fotbalist!

Are 68 de ani dar e in putere si, cat e ziua de lunga bate padurile la pas. Stie fiecare poteca, fiecare poiana si fiecare casa parasita, precum ce amintiri ascunde dincolo de portile ferecate. Nu da vina pe nimeni pentru viata de pustnic pe care o duce pentru ca a ales singur sa vina aici, dupa Ieșirea la pensie, dar și dupa divortul de sotie. Are un băiat, dar nici el nu se încumetă să vină să îl viziteze.

  

Nu ratati duminica, de la ora 14:30, o noua editie “Asta-i Romania!”, prezentata de Mihai Ghita, la Kanal D.

Citeste si: Duminică, la “Asta-i România!”: Mihai Neșu, o lecție impresionantă de viață