Duminică, de la ora 14:30, la ”Asta-i România!”, artă, în vârf de munte

Autor: Lavinia Medrea
Actualizat: 19 apr 2024, 16:09

Emisiunea de reportaje “Asta-i România!” ne invită duminica aceasta, de la ora 14:30, la Kanal D, să îl cunoaștem pe Paul Șerban, un tânăr aparte, care uimește lumea cu talentul său unic.

Echipa emisiunii ajunge la Uricani, unul dintre orașele miniere „pierdute” în timp, situat în peisajele superbe de la poalele munților Retezat și Vulcan, unde îl vom cunoaște pe Paul Șerban, un tânăr crescut în ghetourile din Valea Jiului, care a găsit un mod spectaculos de a promova frumusețea zonei. 

Duminică, de la ora 14:30, la ”Asta-i România!”, artă, în vârf de munte

Din pământ, din frunze sau crengi culese din pădure, din mușchi și tot felul de lucruri aparent nefolositoare, Paul reușește să facă artă în creierii munților și în cele mai inaccesibile locuri. Deși lucrările tânărului rezistă atât cât le îngăduie vântul sau ploaia, văzute de sus, acestea îți taie respirația.

Citește și: Duminica aceasta, de la ora 14:30, la “Asta-i România!”, Nana Maria, un om de poveste

Absolvent al Facultății de Artă și Design, din Timișoara, Paul și-a dorit să își folosească tot talentul pentru a promova locurile natale și toată Valea Jiului. Cu pământ, cu frunze din pădure, cu mușchi și tot felul de lucruri, așa "pictează" Paul în creierii munților. Cu mâinile goale, cocoțat pe stânci plăsmuieste zei și personaje uimitoare, iar întregul farmec al lucrărilor sale constă în faptul că pot fi admirate doar de la înălțime.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

Tot duminică, la “Asta-i România!” o vom putea cunoaște pe Iulia, o tânăra cu 7 copii care până mai ieri cerșea în stradă însă, cu ajutorul oamenilor de bine, aceasta a primit o bucată de pământ și o capră, pentru

pune pe picioare o gospodărie. Acum, Iulia are ograda plină de animale și își poate întreține întreaga familie, doar din propria muncă.

Citește și: Duminică, de la ora 14:30, la “Asta-i România!”, Departe de orice speranță

Nu ratați duminică, de la ora 14:30, o nouă ediție „Asta-i România!”, emisiune prezentată de Mihai Ghiță, numai la Kanal D.

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.