Duminică, de la ora 14:30, la “Asta-i România!”, când oamenii fac minuni

Author: Daniela Iliuta
Actualizat: 19 mai 2023, 13:05

Nu ratați o nouă ediție “Asta-i România!”, duminică acesta, de la ora 14:30, prezentată de Mihai Ghiță, la Kanal D.

Emisiunea de reportaje “Asta-i România!” ne invită să urmărim, duminică, de la ora 14:30, drama familiei Blendea din satul Gornovița, județul Gorj, greu încercată de soarta. Se pregăteau de nuntă, de botez și abia terminaseră de renovat casa, când focul le-a luat tot.

Duminică, de la ora 14:30, la “Asta-i România!”, c ând oamenii fac minuni

Au rămas în urma incendiului doar cu un morman de haine arse adunate în câțiva saci, munca de o viață făcută scrum și gândul că au pierdut tot într-o clipă. Doar

o minune a făcut că bebelușul de numai o luna aflat în casă în momentul incendiului să nu pățească ceva. Din camera copilului numai pătuțul a apucat să fie scos la timp.

Și când nu mai credeau că ceva bun li se mai poate întâmplă, Dumnezeu le-a arătat că nimic nu e prea mult și prea greu atunci când ai oameni cu suflet mare lângă tine. Întreaga comunitate s-a mobilizat și le-a întins o mâna de ajutor, fiecare cum a putut; unii cu materiale de construcție, alții cu haine, sau alimente, alții măcar cu o vorba bună.

Așa au aflat că nu trec singuri prin necaz și durerea e mai ușor de dus când e împărtășită cu alții.

Citește și: Cazul copilului sechestrat și amenințat de propriul tată, a șocat întreaga țară! „Îmi e frică, tati!” De la o banală ceartă în casă și o vorbă aruncată la nervi, până la o adevărată nenorocire, nu e decât un pas

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Tot duminică, la “Asta-i România!” mergem la Slon, jud. Prahova, un sat străjuit de munți și inundat de soarele unei dimineți de primăvară, unde-i vom cunoaște pe Aura și Mircea Brebeanu, doi bucureșteni care și-au dorit să trăiască în ritmurile naturii, la țară. Pentru aceștia, acasă e casa bunicii, o gospodărie bătrânească așezată pe coasta unui deal înverzit, înconjurată de o grădină plină de flori și pomi fructifiri.

Aici, în satul bunicilor, și-au transformat o pasiune în afacere, în podul casei părintești. Au amenajat un mic atelier de cusut, care reprezintă sursa lor de existență, dar și șansa comunității să se dezvolte.

Nu ratați o nouă ediție “Asta-i România!”, duminică acesta, de la ora 14:30, prezentată de Mihai Ghiță, la Kanal D.

Citește și: Povestea impresionantă a celor cinci frați care trăiesc în vârf de munte. Copiii au încetat să mai spere la un trai mai bun