Duminică, de la ora 14:30, la ”Asta-i România!”, Copiii și marea

Autor: Ana Dinu
Actualizat: 15 apr 2023, 03:20

Duminica aceasta, emisiunea ”Asta-i România!” ne invită la reaîntâlnirea cu o familie foarte săracă, trei frații crescuți de mama, care nu au avut niciodată posibilitatea de a merge într-o vacanță.

Aceștia sunt trei dintre sutele de mii de copii ai Romaniei care nu-și permit o vacanță, care nu știu cum arată marea sau muntele, decât la televizor. Cu zâmbetul pe buze, dar cu gândul că mai trece o vară ca toate celelalte peste ei, în care nu vor avea de unde să adune amintiri,  așa i-am cunoscut prima dată, în urmă cu câteva săptămâni, tot prin intermediul emisiunii ”Asta-i România!”. Învațați cu munca și cu greul, cei trei frați, crescuți de mamă, dupa ce tatăl a plecat la muncă, în străinătate, nu își imaginau să aibă parte de o

vacanță.

Vacanța lor de vară însemna multă muncă și multe neajunsuri și, tot ce își doreau era să vadă marea, pe care au admirat-o doar la televizor. Echipa ”Asta-i România!”, cu ajutorul unor oameni de bine, le-au transformat micuților visul în realitate: prima lor vacanță la malul mării.

Citeste si: EMA recomandă a patra doză de vaccin, pe măsură ce Europa înregistrează din ce în ce mai multe infectări cu COVID-19

Tot duminică, la ”Asta-i România!”, mergem ajungem într-unul dintre cele mai vechi sate din România, Firijba, un cătunul din Vâlcea, cunoscut drept si satul uriașilor, și despre care se spune că datează încă de pe vremea dacilor. Localitatea, încremenită în timp, mai are acum vreo 30 de case și 11 suflete, însă atrage atenția străinilor prin pitoresc și naturalețe.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Nu ratați duminică, de la ora 14:30, o nouă ediție ”Asta-i România!”, emisiune prezentată de Mihai Ghiță, la Kanal D.

Citeste si: Kanal D, lider absolut de audiență cu emisiunea „Asta-i România!”