Duminică, de la ora 14:30, la ”Asta-i România!”, Nicolae Onu, un vraci al zilelor noastre

Autor: Lavinia Medrea

Emisiunea de reportaje “Asta-i România!”, difuzată duminică, de la ora 14:30, la Kanal D, ne invită în comună Băiculești, jud. Argeș, pentru a cunoaște povestea uluitoare de viață a lui Nicolae Onu.

Nicolae Onu, o figură parcă desprinsă din basmele copilăriei, este cunoscut ca fiind o adevărată enciclopedie când vine vorba de tot ceea ce înseamnă plantele și proprietățile vindecătoare ale acestora. Bărbatul a ales să trăiască la marginea pădurii, departe de oameni, dar mai aproape de Dumnezeu și natură, fiind cunoscut ca un vraci care, prin ceaiurile, tincturile și prafurile preparate din fiecare plantă, oferă leac celor care îi cer ajutorul, pentru orice boală.

Citește și: Se dă startul distracţiei de weekend! Premiera “The Floor”, sâmbătă, 14 septembrie!

Duminică, de la ora 14:30, la ”Asta-i România!”, Nicolae Onu, un vraci al zilelor noastre

Citește și: Începe reabilitarea Cazinoului din Constanța! Dan Negru, despre detaliul pe care puțini români îl știu: „A fost antreprenorul Cazinoului Constanța o vreme”

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: VIDEO Mihai Albu, despre prietenia cu Irinel Columbeanu și cum a cunoscut-o pe Monica Gabor, fosta parteneră de viață a omului de afaceri. „A încălțat-o, a îmbrăcat-o și după a scos-o.”

După 30 de ani în care a studiat plantele că un adevărat biolog, Nicolae Onu este convins că nicio plantă nu crește în jurul nostru întâmplător și că există leac pentru orice boală sau dependență. Bărbatul este de părere că pământul nostru este binecuvântat și că nu trebuie să străbatem lumea pentru tot felul de leacuri, ci este suficient să batem potecile pădurilor care ne îmbracă munții, acolo unde vom afla că avem tot ce ne trebuie că să fim bine.

Tot duminică, la “ Asta-i România! ”, echipa emisiunii ajunge și în Valea Jiului, pentru a fi alături de minerii care au ajuns într-o stare de disperare în urma recalculării pensiilor. După ce au muncit din greu, ani la rând, în adâncul minelor, ortacii s-au trezit acum “îngropați” de autorități, în urma deciziei acestora de a le înjumătății veniturile.

Nu ratați duminică, de la ora 14:30, o nouă ediție “Asta-i România!”, prezentată de Mihai Ghiță, la Kanal D.