Duminică, de la ora 14:30, la ”Asta-i România!”, o realitate îngrijorătoare: comunități întregi aflate doar în paza Domnului

Author: Daniela Iliuta

Mihai Ghita, prezentatorul emisiunii Asta-i Romania

Sursa: Captură KANAL D

Nu pierdeti in această duminică, de la ora 14:30, o nouă ediție ”Asta-i România!”, prezentată de Mihai Ghiță, la Kanal D.

Duminică, de la ora 14:30, prin intermediul emisiunii ”Asta-i România!”, la Kanal D, vom fi partașii unei situații fără precedent, care este pe cât de ciudată, pe atât de îngrijorătoare.

Duminică, de la ora 14:30, la ”Asta-i România!”, o realitate îngrijorătoare: comunități întregi aflate doar în paza Domnului

Satele fără... autorități le regăsim în România secolului 21. Există aproape 200 de localități unde instituții care ar trebui să fie ale încrederii și siguranței sunt mai degrabă ale neputinței; în aceste locuri, politiştii fie sunt foarte puțini, fie nu există deloc.

În fața unui astfel de fenomen, la sate, oamenii se apară cum pot de hoți, iar când sunt furați se tem să vorbească, nu cumva să-i supere și să deranjeze autoritățile. Aceste locuri sunt păzite doar de câini și de Dumnezeu, iar fenomenul este din ce în ce mai periculos.

Prin intermediul ”Asta-i România!” mergem în Dâmbovița, într-un sat cu case mari și frumoase, cu oameni gospodari și muncitori, unde hoții dau lovitură după lovitură.

Într-o singură săptămână, 7 gospodării au fost prădate, ziua în amiaza mare.

Citeste si: Kanal D, pe primul loc cu „Asta-i Romania!”

O situație similară regăsim și în Călărașiul de Dolj acolo unde hoții răsar odată cu primele recolte. Oamenii fac aici bani doar din agricultură și ca să se asigure că nu le mai fură nimeni rodul pământului au inventat casele pe roți, pe care le amplasează lângă ogoarele lor.

Din ele veghează precum niște grăniceri, nu cumva să vină cineva să le fure recolta.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Tot duminică, la ”Asta-i România!” vom vedea un colț de Românie, pe cât de frumos, pe atât de pustiit. Într-un sat din Apuseni trăiesc doar două suflete; o mama și fiul ei, care au îmbătrânit pe meleagurile astea și care au ajuns să trăiască precum pustnicii.

Izolați de lume, se au doar unul pe altul și spun, cu lacrimi în ochi, că cel mai mult îi doare singuratea din jur.

Nu ratați, duminică, de la ora 14:30, o nouă ediție ”Asta-i România!”, prezentată de Mihai Ghiță, la Kanal D.

Citeste si: Localnicii dintr-o comună din județul Brăila, terorizați de o fantomă! "Vine în fiecare noapte"