Duminica aceasta, de la ora 14:30, la “Asta-i România!”, facem o călătorie în județul Dâmbovița, la Ulmi, una dintre zonele sărace ale țării, acolo unde tot mai mulți copii nu se pot bucura de magia Crăciunului, din cauza sărăciei.
Crăciunul, sărbătoarea magică mult așteptată an de an de cei mici, scoate la suprafață, în sufletele lor, speranța, nădejdea că Moș Crăciun va ajunge și la ei pentru a le îndeplini dorințele.
Duminică, de la ora 14:30, la “Asta-i România!”, prea săraci pentru Crăciun
Echipa “Asta-i Romanina!” ajunge în comuna Ulmi, Dâmbovița. Aici, într-o căsuța modestă, o fetiță, în vârstă de 10 ani, își mângâie tatăl grav bolnav. Nu se poate dezlipi de el pentru că îi e teamă să nu-l piardă. Mama și-a pierdut-o deja, în urmă cu 4 ani, la fel, răpusă de o boală grea.
Crăciunul în acest an va fi cu totul altfel pentru Denisa. Nu-și va putea aduna familia în jurul mesei, iar sub brad, cel mai probabil, nu o vor mai aștepta cadouri multe ca altădată. Până să se îmbolnăvească tatăl ei, bărbatul muncea din greu ca ei să nu-i lipsească nimic.
Acum însă, toți banii s-au dus pe tratament. Cu toate astea, fetița nu și-a pierdut speranța și i-a scris și anul acesta lui Moș Crăciun.Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul
Citeste si: Duminica aceasta, de la ora 14:30, la “Asta-i România!”, un primar de nota 10
Cea mai mare dorința a Denisei este că cineva să îi salveze tatăl care suferă de cancer esofagian. La doar 10 ani, Denisa vorbește și se comportă ca un om mare. E sensibilă, îi place să învețe, și când va fi mare vrea să își dedice viața celor bolnavi.
Familia Denisei nu este singura care, dacă ar putea, ar amână Crăciunul anul acesta. Problemele de sănătate sau sărăcia umbresc bucuria acestei minunate sărbători în 5 din 10 case din mediul rural. Jumătate dintre familii nu își permit să cumpere un cadou copiilor de Crăciun, ne arată un studiu recent realizat de organizația Word Vision România.
Citeste si: Când sărbătorim Crăciunul în 2021 și ce tradiții și obiceiuri sunt transmise din generație în generație?