Duminica, de la ora 14:30, la “Asta-i Romania!”: Turismul rural - o alternativa perfecta pentru vacantele in pandemie

Author: Oana Picerea

Anual, peste 100.000 de oraseni aleg sa se intoarca la radacini. Cu multa munca si ambitie, multi dintre acestia au reusit sa schimbe fata imbatranita a satelor romanesti si sa le puna in valoare potentialul turistic.

 Duminica aceasta, de la ora 14:30, o noua editie “Asta-i Romania!” intra in casele romanilor, la Kanal D, prezentand telespectatorilor un trend care castiga tot mai mult teren in turismul rural. Este vorba despre brunch-ul la tara, gandit ca un eveniment in care sunt descoperite atat mancarurile traditionale, cat si locuri de poveste.

        In aceasta perioada cand exista multe piedici in petrecerea timpului liber in siguranta, doi antreprenori din satul Venetia de Sus, din Tara Fagarasului, au gasit un mod inedit de a atrage turistii; un brunch la tara.

         Peisaje de poveste, oameni primitori si bucate gatite cu suflet, dupa retele vechi de peste 100 de ani, reprezinta amintiri de neuitat pentru turistii care ajung in Venetia de Sus, in Tara Fagarasului. Sotii Alexandru si Nicoleta Grancea au renuntat in weekenduri la forfota capitalei si au decis sa investeasca totul in viata la tara si sa renoveze casa bunicii.  De aici si pana la a pune pe picioare un proiect in care au implicat intreg satul, n-a mai fost decat un pas.

Cu multa munca si determinare, in doar trei ani, au facut dintr-un sat mai putin stiut, o atractie pentru turisti din toate colturile lumii.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

         Si tot in editia de duminica a "Asta-i Romania!", telespectatorii o vor cunoaste pe cea mai puternica femeie din tara noastra. A reusit sa care in spate peste 300 de kilograme pe o distanta de jumatate de kilometru! Si recordurile mondiale nu se opresc aici!

           Cum devine turismul rural o alternativa de vacanta si afacere viabila in aceasta perioada de pandemie, dar si care este povestea de viata a celei mai puternice femei din Romania, aflati duminica, incepand cu ora 14.30, intr-o noua editie de colectie "Asta-i Romania!", prezentata de Mihai Ghita, la Kanal D.