Duminică, de la ora 14:30, la ”Asta-i România”, urșii ”cerșetori” de pe Transfăgărășan

Autor: Daniela Iliuta
Actualizat: 19 iul 2024, 15:41

Nu ratați emisiunea ”Asta-i România”, prezentată de Mihai Ghiță, duminica aceasta, de la ora 14:30, la Kanal D.

Duminica aceasta, emisiunea de reportaje ”Asta-i România”, difuzată de la ora 14:30, la Kanal D, ne supune atenției un subiect dramatic, de interes pentru întreaga Românie: posibile pericole, pe Transfăgărășan.

Duminică, de la ora 14:30, la ”Asta-i România”, urșii ”cerșetori” de pe Transfăgărășan

Tragedia fetei de 19 ani care a murit în Bucegi, pe un traseu montan, după ce a fost atacată de un urs, a șocat o țară întreagă iar această situație înfiorătoare s-ar putea repeta oricând pe Transfăgărășan. Aici zeci de animale stau la cerșit pe marginea

șoselei și sunt hrănite din palmă de către turiști inconștienți, care ignoră avertismentele și își riscă viața pentru o fotografie și încurajează astfel urșii să vină în apropierea oamenilor, fără teamă.

Citește și: Urșii circulă liberi pe șoselele din România, iar turiștii se opresc să se fotografieze cu ei! Riscurile la care se expun cei care interacționează cu urșii

Un spectacol halucinant se desfășoară pe distanța a kilometrii întregi, între Lacul Vidraru și Bâlea Lac, acolo unde urșii stau <la pomană> de o parte și de alta a drumului, iar oamenii

care trec pe acolo le aruncă din mașini mâncare de tot felul, îi hrănesc ca pe niște animale de curte, uitând de fapt că au de a face cu niște animale sălbatice.

Un comportament periculos și pentru om, și pentru animal, care în timp și-a anulat orice instinct de vânătoare și de frică.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Monica Pop a făcut destăinuiri despre cum o joacă era să se sfârșească tragic în copilăria ei. “Dragul mamei, am crezut că mor.”

Toate acestea, însă, s-ar datora omului, susțin specialiștii, pentru că el este cel care a defrișat păduri întregi, împingând animalele sălbatice afară din pădure. Celebrele incursiuni cu ATV-urile și motociclete offroad, în codru sau partidele de vânătoare cu câini special antrenați, azmuțiți împotriva urșilor, toate acestea sperie animalele.

Citește și: Locul din România care a devenit punctul de întâlnire între oameni și urși: „Nu recomand nimănui să se apropie”

Cine este responsabil de această situație? Există sau nu măsuri? Cine ar trebui să le ia?, acestea sunt întrebări la care echipa ”Asta-i România!” va încerca să ne ofere răspunsuri, oferindu-ne, prin intermediul emisiunii, punctul de vedere al părților implicate în această problemă, Jandarmeria din zona Vidraru, Primăria Comunei Arefu și a șefului Ocolului Silvic Vidraru.

Nu ratați emisiunea ”Asta-i România”, prezentată de Mihai Ghiță, duminica aceasta, de la ora 14:30, la Kanal D.

 


Duminică, pe 1 septembrie, la emisiunea „Asta-i România” a fost prezentat cazul a patru copii din satul Cornățelu din județul Dâmbovița, părăsiți de mamă, care au fost ajutați de oameni să-și construiască o nouă casă.