"Dumnezeule, in 30 de ani n-am vazut asa ceva!" Slabise 30 de kilograme fara sa tina niciun regim si vomita la fiecare masa iar doctorii nu reuseau sa ii puna un diagnostic. Si-au facut cruce  cand au vazut ce crestea in stomacul ei

Editor: Silviu Bunea Autor: S.B.
Actualizat: 18 sep 2020, 12:10

Tanara a fost socata si scarbita de ce isi facea singura, in fiecare noapte!

Sophie Cox, o britanica de 23 de ani din Gloucestershire, sufera de tricotilomanie, o tulburare de comportament care o face sa isi smulga parul din cap noaptea. Ea sufera si de o tulburare complementara, trictofagie, din cauza careia inghite parul pe care si-l smulge din cap.

Primele episoade ale bolii au aparut in copilarie, dar a crezut ca a scapat de aceasta boala. Recent, ea a inceput sa slabeasca rapid, pierzand 36 de kilograme in 2 ani si a observat ca i-au aparut zone fara par pe cap.

"In octombrie 2015 nu mai puteam sa mananc nimic fara sa vomit iar stomacul meu era mereu umflat. Doctorii nu aveau nicio idee ce se intampla cu mine. M-au testat pentru cancer la stomac, dar n-au gasit nimic", a marturisit ea.

O luna mai tarziu, la o endoscopie, doctorii au gasit in stomacul ei o minge de par de 6,5 kilograme si 30 cm lunigme, care l-a lasat pe doctor cu gura cascata.

Nu mai vazuse asa ceva in 30 de ani de cariera. Era prea mare pentru a fi procesata de stomac iar alimentele nu treceau mai departe catre intestine.

Ea a fost operata in aprilie 2016 iar interventia chirurgicala a durat sase ore.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

"M-am simitit

mai bine imediat ce m-am trezit! Am plans de usurare ca nu mai era in mine", a marturisit tanara, care este acum monitorizata permanent, pentru ca alte ghemotocuri de par nu se mai formeze in stomacul ei, pana la determinarea cauzelor care ii provoaca aceasta ciudata tulburare de comportament.

Mingea de par extrasa din stomacul tinerei.

 

Taguri: