După Austria, autoritățile au introdus lockdown și în Slovacia! Cetățenii vor sta două săptămâni în casă

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 25 aug 2022, 02:00

După Austria, autoritățile au introdus lockdown și în Slovacia! Cetățenii vor sta două săptămâni în casă

Sursa: PixaBay

Slovacia a anunțat ieri, 24 noiembrie 2021, că va impune un lockdown care va dura două săptămâni, în vederea reducerii numărului de infectări cu COVID-19 care este în creștere. Rata vaccinării este de 50%, iar numărul persoanelor spitalizate este în continuă creștere.

Restricţiile introduse în Slovacia vizează închiderea restaurantelor și a magazinelor care nu sunt esențiale și interzicerea deplasării în afara domiciliului. Cetățenii Slovaciei vor putea ieși din case doar pentru cumpărăturile esențiale, pentru a merge la muncă, la școală și la doctor. Restricțiile sunt valabile atât pentru persoanele nevaccinate, cât și pentru cele vaccinate. 

Slovacia intră în lockdown timp de două săptămâni

Situația pandemică va fi reevaluată după 10 zile. Dacă va fi cazul să existe relaxări ale restricțiilor, singurele persoane care vor beneficia de acestea sunt persoanele vaccinate sau cele trecute prin boală.

Slovacia a înregistrat peste 10.000 de infectări cu COVID-19 marţi, în timp ce Ungaria şi Republica Cehă au ajuns la recorduri zilnice ale infectărilor.

Citeste si: Călătoriile în Uniunea Europeană vor fi permise doar persoanelor vaccinate cu a treia doză. Comisia Europeană dezbate măsura cu toate guvernele

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Guvernul de la Bratislava hotărâse deja câteva restricţii pentru persoanele nevaccinate, cu scopul de a îndemna oamenii să se vaccineze. Rata de vaccinare este sub 50%, astfel că Slovacia este a treia țară cu cea mai mică rată de vaccinare în Uniunea Europeană, după Bulgaria şi România.

Citeste si: Când se vor aprinde luminile de Crăciun în București 2021? Care sunt regulile impuse vizitatorilor la târgurile de sărbători din capitală

Preşedinta Zuzana Caputova a transmis, marţi, un mesaj emoţionant către populaţia Slovaciei, spunând că ţara se lasă învinsă de COVID-19 şi are nevoie de un lockdown pentru că sistemul ei sanitar este total depășit.

Numărul pacienţilor COVID-19 care sunt internați în spital a depăşit 3.200 de persoane. Peste 80% dintre pacienții care sunt internaţi sunt nevaccinaţi.

Slovacia are, la momentul actual, o rată de incidenţă de 1.296

cazuri de infectări cu COVID-19 la 100.000 de locuitori în ultimele şapte zile, cea mai mare rată din lume.