Dupa ce au aflat ca vor fi interzise, romanii au dat buluc sa cumpere aspiratoare puternice

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 27 mar 2017, 19:31

Uniunea Europeana le scoate de pe piata, romanii cumpara si mai mult!

Asa s-a tradus, la noi, decizia europeana referitoare la interzicerea aparatelor electrocasnice care consuma prea multa energie. Magazinele de specialitate nu mai fac fata cererii. Parca unii se gandesc sa-si faca stocuri.

O sa ajungem oare sa vedem minunea prin care imbulzeala la tigai sa fie inlocuita cu bulucul la aspiratoare? Lucrurile sunt cat se poate de clare. Productia unor astfel de aparate electrocasnice, care au un consum mai mare de 1600 de watti, a fost oprita prin directiva europeana.



De multe ori, cumparatorii nu fac diferenta intre 2 aspecte importante atunci cand vine vorba de un aspirator: putere si consum! Cititi cu atentie toate datele de pe produs! Iar atunci cand cereti indrumari din partea angajatilor, intrebati-i atat despre consumul de electricitate, cat si despre puterea de aspiratie.

Dupa aspiratoare, comisarii UE pun ochii si pe alte produse electrocasnice si de ingrijire personala. Spre exemplu, pe lista produselor care ar putea fi interzise pot ajunge si uscatoarele de par care consuma prea multa energie electrica.


Sau fierbatoarele si masinile electrice de tuns iarba. Astfel de decizii au o legatura directa cu gradul tot mai mare de poluare si cu fenomenul incalzirii globale.

Cand vorbim de poluare, ne gandim la fabrici, combinate si furnale care scot un fum inecacios. Ce te faci, insa, cu poluarea produsa in fiecare apartament? Folosim toate becurile, tinem pornite toate aparatele electrice, bagam totul in priza.

Consumul tot mai mare de energie electrica determina accelerarea productiei in centralele nucleare.
Consumama apa fara masura. Ce sa mai vorbim despre deseuri, mai ales intr-o tara in care gropile ecologice de gunoi sunt o necunoscuta.
##VIDEO120960##

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

 


Episodul de azi al serialului „Totul pentru familia mea” este difuzat la Kanal D, joi, începând cu ora 20:00. Îl poți urmări și online, live pe kanald.ro.