Dupa Covid-19, China este sub o amenintare si mai mare: ciuma bubonica. Autoritatile au depistat un copil de trei ani infectat

Autor: Luiza Stama
Actualizat: 31 ian 2021, 22:55
China in alerta: inca un caz de ciuma bubonica

Ciuma bubonica a alertat autoritatile chineze, care au impus carantine locale, dupa ce un copil de trei ani a fost depistat pozitiv, in provincia Yunnan.

Duminica, autoritatile chineze au anuntat un nou caz de ciuma bubonica, in sud-vestul tarii, in regiunea Menghai din Yunnan. Este vorba despre un copil de trei ani, depistat pozitiv cu ciuma bubonica. Imediat, oficialii din China au activat un raspuns de urgenta pentru a preveni raspandirea bolii si s-au luat masuri speciale.

Tot mai multe cazuri de ciuma bubonica in China

Autoritatile au declansat anchete epidemiologice, au impus carantina locala si au inceput sa masoare temperatura oamenilor, informeaza Daily Mail.

Nu este clar cum s-a infectat copilul cu ciuma bubonica, insa carantinele locale si anchetele epidemiologice se impun cu atat mai mult cu cat cazul a fost descoperit dupa ce s-a efectuat un program de screening la nivel national, demarat din cauza unor cazuri descoperite in luna august.

Copilul de trei ani recent depistat cu ciuma bubonica este in spital, sub tratament si are o forma usoara a bolii, tratabila cu antibiotice.

Citeste si: Pandemie: ce inseamna cand se declara pandemia si cand au mai fost in trecut pandemii

Citeste si: Epidemie Ebola: un nou virus face ravagii in lume! Avertismentul OMS

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

In luna august a acestui an, au fost raportate doua decese cauzate de ciuma bubonica, in Mongolia Interioara, regiune autonoma din China, de la granita cu Mongolia si Rusia. Autoritatile au inchis anumite localitati si au carantinat localnicii din 17 provincii.

Ciuma bubonica a decimat Europa

Ciuma bubonica a fost una dintre cele mai devastatoare boli din istoria omenirii, iar in Europa a ucis aproximativ 100 de milioane de oameni, in secolul 14.

Se estimeaza ca intre 30 si 60% din populatia Europei a fost ucisa de "Moartea Neagra". La nivel mondial, estimarile arata ca intre 70 si 200 de milioane de suflete au pierit de ciuma bubonica.

Citeste si: HALUCINANT! Acest barbat a facut CIUMA bubonica dupa ce l-a muscat pisica lui. Uite ce s-a intamplat cu el

Citeste si: PREMIERA. Un nou VACCIN contra Ebola a reusit sa le protejezeze pe maimutele din laborator contra infectiei

 

 

 

 

Taguri: