“După divorț nu m-am îngrășat din cauza stresului, ci am sărbătorit”: De ce s-a îngrășat Oana Radu, de fapt, după divorțul de Cătălin Dobrescu

Autor: Cristina Mocanu
Actualizat: 02 sep 2024, 11:23

De ce s-a îngrășat Oana Radu, de fapt, după divorțul de Cătălin Dobrescu

Sursa: Captură KANAL D

Oana Radu a fost invitată în cadrul emisiunii „40 de întrebări cu Denise Rifai” unde a vorbit despre diete, dar și despre cât de greu îi este să controleze mâncatul compulsiv.

Oana Radu a dezvăluit, în emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai”, cât de dificil îi este să controleze mâncatul compulsiv. Artista a recunoscut că, pentru ea, mâncarea era adesea asociată cu iubirea, ceea ce a dus la complicații în lupta cu kilogramele în plus. În ciuda provocărilor, Oana continuă să lupte pentru un stil de viață echilibrat.

Oana Radu și modul în care a scăpat, în trecut, de 52 de kg

Invitată în emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai” a răspuns cu sinceritate celor mai dificile întrebări lansate de moderatorul emisiunii. Artista a vorbi despre lupta sa cu kilogramele în plus, despre modul în care a reușit în trecut să scape de 52 de kilogram, dar și despre cum a afectat-o mâncatul compulsiv, în urma divorțului de Cătălin Dobrescu.

Din păcate, Oana Radu s-a lovit de anxietate, atacuri de panică sau depresie și astfel și-a găsit refugiul în mâncare.

„Mâncarea era singurul loc în care mă regăseam. Era fericirea mea și mâncam ca să îmi vindec stările.”, a spus Oana Radu. Din cauza aceasta, în 2019 artista a ajuns să cântărească peste 100 de kg, dar în 50 de zile a reușit să slăbească aproximativ 30 de kg.

„Eu asociam iubirea cu mâncarea. Așa am ajuns la 120 de kilograme.

Brusc, mi-am dat seama că trebuie să fac ceva cu viața mea și am hotărât să slăbesc. Am ținut o dietă pe care am găsit-o pe internet. Am slăbit în 8 luni 52 de kilograme. O dietă hiperproteică, nu sănătoasă. N-am făcut deloc sport și slăbitul a fost unul ușor nociv, nesănătos, dar cu toate astea am reușit să o fac. În toată această perioadă creierul meu a adunat frustrări, pentru că eu mă privam de la diferite alimente care  îmi hrăneau creierul, ficatul, stomacul ș.a.
și mâncam doar carne și legume, ceea ce nu este sănătos. Și automat creându-ți aceste frustrări, neoferindu-i corpului tău toți macronutrienții de care el are nevoie, la un moment dat, după 5, 6 luni, un an o să simți nevoia să mănânci lucruri pentru că te simți trist, ai atacuri de panică, ai anxietate, ai tot felul de stări pentru că la nivel de proces chimic, în creierul tău se întâmplă niște situații.
El așa reacționează. El trebuie să își ia revanșa pentru frustrările pe care tu i le-ai creat. Și așa am ajuns să mănânc din nou și să mă reîngraș”.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: VIDEO Cum i-a spus Mihai Albu fiicei sale despre boala nemiloasă cu care s-a confruntat? Momentul în care a ales să îi spună adevărul. „S-a panicat, mi-a spus să mă fac bine.”

Citește și: Biografie Oana Radu. Cum a luat naștere cariera muzicală a artistei și care sunt dramele ce au făcut-o mai puternică?

Cum reușește Oana Radu să controleze mâncatul compulsiv

Oana Radu a recunoscut că de-a lungul timpului a mâncat ca să își vindece stările, iar acest lucru i-a dăunat. Stresul după divorț ar fi determinat-o pe artistă să se îngrașe la loc. Aceasta a declarat de mia multe ori că atât când este fericită, dar mai ales când este supărată simte nevoia să mănânce. Denise Rifai a întrebat-o pe Oana dacă reușește să controleze mâncatul impulsiv, iar aceasta a ținut să precizeze că de aproximativ 6 luni reușește să facă acest lucru.

„Da, sufăr de mâncat compulsiv și va trebui să accept că sufăr de mâncat compulsiv și să controlez lucrul ăsta. După divorț, nu m-am îngrășat din cauza stresului, ci am sărbătorit că am scăpat dintr-o închisoare din care nu credeam vreo dată că o să pot scăpa. Și a fost efectiv o eliberare pentru că în toată perioada căsătoriei mele eu am fost ca la Auschwitz. Nu aveam voie să am în casă nici măcar sucuri zero zahăr, nu aveam voie să am brânză, nu aveam voie să am decât alimente care erau aprobate de domnul nutriționist și atunci cumva, după ce am scăpat din această închisoare, evident că am scăpat ca animalul într-un lan mare de lucernă din care mănâncă fix cât își dorește.”

Citește și: Câți bani trebuie să îi dea Oana Radu fostului soț, Cătălin Dobrescu, după divorț! Cine a rămas cu apartamentul pe care cei doi îl aveau împreună

Denise Rifai a mai întrebat-o dacă îi este greu să controleze mâncatul compulsiv, iar cunoscuta cântăreață a precizat că da, îi este foarte greu.

„Ce va trebui să fac eu, în viața aceasta, ca să nu mai ajung iar la 120 de kg, să învăț ce înseamnă echilibrul. Pentru că dacă faci în viață lucrurile cu echilibru ele or să fie perfecte.”

 


În gala de duminică, lacrimile sunt cele care se năpustesc asupra concurenților din Casa Iubirii. Giuly, Robert, dar și Rebecca nu se mai pot abține și dau frâu liber sentimentelor apăsătoare. Patrick este în pericol de eliminare.