Durere fără margini pentru părinții tânărului ucis de Mario Iorgulescu: „Nu există așa ceva” Mario scapă de condamnarea la 14 ani de închisoare

Autor: Laura Macovei

Durere fără margini pentru părinții tânărului ucis de Mario Iorgulescu: „Nu există așa ceva” Mario scapă de condamnarea la 14 ani de închisoare

Sursa: observator/arhivă

Mario Iorgulescu scapă de condamnarea la 14 ani de închisoare pentru că a omorât un bărbat când conducea beat şi drogat. Avocații au cerut ca procesul să fie rejudecat.

Mario Iorgulescu nu mai este în ţară de aproape cinci ani. La o lună după accident, familia l-a transferat la o clinică din Italia şi refuză să îl aducă în România, pentru că ar avea afecţiune psihică netratabilă.

Mario Iorgulescu a ucis un tânăr de 24 de ani într-un accident

Mario Iorgulescu trebuia să execute o pedeapsă de 13 ani şi 8 luni de închisoare după accidentul tragic din septembrie 2019, când a ucis un tânăr de 24 de ani, tată a doi copii.

Iorgulescu a condus sub influenţa alcoolului şi a drogurilor, a trecut pe roşu şi a lovit maşina victimei cu o viteză de peste 160 de kilometri pe oră, fără a încerca să frâneze. În ciuda gravităţii faptelor, Mario Iorgulescu nu a petrecut nicio zi în arest, familia sa reuşind să-l scoată rapid din ţară.

La cinci ani după tragedie, tatăl victimei se confruntă cu disperarea adusă de ultima decizie judecătorească.

Iulian Vicol, tatăl lui Dani Vicol: Nu există așa ceva. Aș putea să mă uit pe un bloc, să mă arunc de acolo...ce să fac?

Curtea Supremă a admis recursul în casaţie şi a trimis dosarul lui Mario Iorgulescu înapoi la Curtea de Apel pentru rejudecare. Acest nou proces poate duce la trei scenarii posibile: o pedeapsă mai mică, schimbarea încadrării juridice din omor în ucidere din culpă, sau chiar achitarea pe motiv că Iorgulescu ar suferi de probleme psihice. 

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Mario Iorgulescu scapă de condamnare

Pentru părinţii lui Dani Vicol, victima lui Mario Iorgulescu, fiecare şedinţă de judecată a fost o tortură prelungită. Raportul toxicologic a arătat că Mario Iorgulescu consumase alcool şi cocaină înainte de a urca la volan, însă avocaţii acestuia au contestat rezultatele de la început. 

Citește și: Scenariul prin care Mario Iorgulescu ar putea scăpa de condamnarea de 13 ani de închisoare: Judecătorii au decis amânarea procesului

„Avem de-a face cu o persoană căreia i s-a descoperit o anumită afecţiune a lobului frontal care va putea fi exploatată în sensul în care nu putea să răspundă penal la momentul faptei", spune Virgil Boglea, avocatul lui Mario Iorgulescu.

„De 5 ani duc o viață foarte grea. N-am ce să spun în cuvinte. În primul rând, nu neapărat pentru mine, ci pentru copilul meu că l-a băgat în pământ nevinovat", mărturiseşte mama lui Dani Vicol, potrivit Observator.  

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?