Durere mare în lumea serialelor turcești! A murit actrița din „Suleyman Magnificul”

Webeditor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2024, 01:10

Sabina Toziya

Sursa: Captură YouTube 1tv.mk - colaj Kanal D

Sabina Toziya , actrița care a dat viață personajului Afife Hatun, a decedat în urma unor probleme mari de sănătate.

În luna august a anului 2021, Sabina Toziya a murit, fapt care nu a fost cunoscut de atât de multă lume.

A murit Sabina Toziya din „Suleyman Magnificul”

La 75 de ani, în august 2021, Sabina Toziya, una dintre actrițele din serialul Suleyman Magnificul, a murit. S-a născut pe 17 aprilie 1956 în Skopje, Macedonia, și a făcut studii de actorie la Teatrul de Stat din Skopie, după care a jucat în Iugoslavia și Macedonia și a obținut rolul bine cunoscut al jupânesei Afife Hatun.

Citește și: Topul celor mai frumoși actori din Turcia! Iată ce locuri ocupă faimoșii protagoniști ai celor mai de succes seriale care au fascinat și publicul din România

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Sabina Toziya a dat viață și personajului Hayrire Cakirbelyi în serialul „The Old Won't Rule the World” (n.r: Banditul nu va conduce lumea), dar a fost nevoită să renunțe la proiect după ce i-a fost depistată o tumoare cerebrală. 

Din nefericire, în ianuarie 2021 Sabina a decis să se retragă din lumea actoriei, lăsând la o parte orice activitate de acest fel.

La câteva luni distanță, pe 10 august, Sabina Toziya a trecut în neființă. Cadâna Afife Hatun din Suleyman Magnificul a murit în urma unui accident vascular cerebral (AVC). În urma ei, regretata actriță a lăsat o multitudine de roluri interpretate, de care lumea își va aminti cu drag.

În ce filme a mai jucat Sabina Toziya

Printre proiectele în care a mai jucat Sabina Toziya se numără următoarele:

Citește și: Celebra Meryem Uzerli, apariție uluitoare în mediul online, după cea mai recentă intervenție estetică la nivelul feței! Iată cum arată în prezent îndrăgita actriță

  • Drama „Materijal za audicija” din 2013
  • Filmul „Honey Night” (Noaptea de Miere) din 2015
  • „Amok” din 2016
  • Filmul „My Mother's Wound” (Rana mamei mele) din 2016
  • „Bal Kaymak” din 2018
  • Filmul „Vera” din 2019
  • Comedia „Aman Reis Duymasin” din 2019
  • Filmul „Escape to the Sea” (Evadare în mare) din 2021.

Proiectele menționate anterior sunt doar câteva dintre multitudinea de proiecte la care Sabina Toziya a contribuit cu talentul și implicarea ei în industria cinematografică.

 


Episodul 24 al serialului turcesc “Vinovați de iubire” este difuzat la Kanal D joi, 4 iulie 2024. Îl poți urmări și online, live pe kanald.ro.