Durerile de cap, ametelile, tulburile de echilibru. Constipatie, balonari, afectiuni ale intestinului gros

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 25 feb 2017, 20:14

Sindromul de colon iritabil

Majoritatea pacientilor cu sindromul de colon iritabil (SCI) prezinta rapid dupa ingestia de alimente, simptome ce includ dureri abdominale, constipatie, diaree (sau perioade de constipatie alternand cu perioade de diaree), balonare si distensie abdominala.
 

Modificarile dietei reduc simptomatologia; se recomanda reducerea consumului sau eliminarea din dieta a alimentelor care produc diareea, inclusiv cafeaua si alcoolul, a alimentelor bogate in grasimi, a alimentelor care produc gaze (fasolea, varza, broccoli) precum si a indulcitorilor artificiali pe baza de sorbitol (folositi in producerea bomboanelor si a gumei de mestecat fara zahar).

Pentru combaterea constipatiei se recomanda consumul crescut de fibre si de lichide, cat si program de exercitii fizice.

Trebuie tinut un jurnal in care sa fie cuprinse meniurile zilnice si simptomele care apar dupa mese. Se recomanda ca mesele sa fie luate intr-un mediu linistit si relaxant.

Migrenele si vertijul
 

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: VIDEO Cum gestionează Medana, actuala soție a lui Alin Oprea, situația dintre el și fosta parteneră de viață. „M-a luat de pe stradă, în pantaloni scurți, în tricou și niciun ban în cont.”

Migrena

este definita ca o durere intensa de cap (cefalee), cu o durata de 4 pana la 72 de ore si care are caracter recidivant (se repeta). O persoana care are migrene, nu-si poate desfasura normal activitatile cotidiene (de rutina). Cu toate ca migrenele sunt neplacute si interfera cu desfasurarea normala a vietii, nu produc leziuni pe termen lung. Migrenele pot fi considerate o afectiune, care trebuie tratata ca atare. Este important consultul medical de specialitate, deoarece medicul poate recomanda diferite medicamente care pot atenua cefaleea intensa asociata migrenelor.

Cauze

- agregarea familiala (tramsmiterea genetica), a fost evidentiata in cazul migrenelor. Cu toate acestea nu se stie exact de ce anumite persoane sunt mai predispuse pentru aparitia migrenelor decat altele

- dilatarea sau ingustarea vaselor cerebrale (anevrisme, respectiv stenozari vasculare), care pot cauza cefalee intensa secundara diferitelor modificari chimice de la acest nivel (aceste modificari chimice pot produce inflamatie, edem si durere)

 

Taguri: