Am putea crede ca regalitatile mananca fel de fel de alimente sofisticate de care oamenii de rand nu se pot atinge. Ei bine, nu este asa! La urma urmei, sunt si ei tot oameni, din carne si oase si, de cele mai mutle ori, obiceiurile lor culinare sunt chiar mai banale decat ale multora dintre noi. Haideti sa vedem ce mananca intr-o zi normala Regina Marii Britanii, Elisabeta a II-a.
Ziua Reginei incepe la ora 7:30, cand se trezeste, cu o cana de ceai Earl Grey (cu lapte, fara zahar) si cativa biscuiti. Dupa ce face baie, obisnuieste sa ia micul dejun, impreuna cu Printul Filip. Acesta consta, de obicei, in iaurt cu cereale si paine prajita cu marmelada. Inainte de pranz, Elisabeta consuma o bautura alcoolica compusa dintr-o parte gin, doua parti vermut, o felie de lamaie si cateva cuburi de gheata.
Masa de pranz se serveste la Palatul Buckingham in jurul orei 13:00 si, de cele mai multe ori, este alcatuit din peste si legume – limba de mare la gratar cu spanac si crutoane sau somon cu salata de fenicul si mere verzi. Ca desert, Regina Elisabeta prefera compotul de fructe sau tartele. Ceaiul de la ora 17 este acompaniat de felurite dulciuri – pandispan, miere, turta ducle, bicuiti cu ciocolata sau cu fructe, dar si cu fel de fel de gustari sarate: rulouri cu somon, castravete si maioneza, de exemplu.
La cina, Regina Elisabeta si Printul Filip se desfata cu feluri de mancare rafinate – cotlete de miel, friptura de vita sau de oaie, somon, cu garnitura de legume si un pahar de martini, potrivit mashed.com. Seara, la desert, cei doi mananca fructe din gradina Palarului Regal (capsune, piersici etc.).