„E dinaintea breaking news-urilor apocaliptice”. Dan Negru, despre semnificația ninsorii de Buna Vestire. Ce trebuie să știe oamenii despre acest fenomen

Autor: Diana Ghita
Actualizat: 25 mar 2024, 17:40

Ce mesaj a transmis Dan Negru de Buna Vestire

Sursa: Instagram Dan Negru

În urmă cu câteva ore, Dan Negru a postat pe pagina lui personală de Instagram un mesaj despre ninsorile din zonele de munte, care au apărut zilele acestea.

În zonele montane iarna pare să fi revenit, ceea ce îi îngrijorează pe mulți dintre localnici. Însă, Dan Negru a explicat că acest fenomen nu anunță o primăvară friguroasă, ci este un semn bun, mai ales cu ocazia sărbătorii Bunei Vestiri.

De ce este benefică ninsoarea de Buna Vestire

Astăzi se sărbătorește Buna Vestire, mai exact ziua în care Arhanghelul Gabriel i-a dat Fecioarei Maria vestea că îl va naște pe Iisus Hristos.

Cu ocazia acestei zile cu o profundă încărcătură spirituală pentru ortodocși, prezentatorul TV a ținut să le transmită un mesaj important internauților.

Tot astăzi, în unele zone de munte, a nins abundent, ceea ce, pentru mulți, pare un fenomen anormal în această perioadă a anului, mai ales că în ultimul timp s-au înregistrat temperaturi ridicate.

Însă, Dan Negru a asigurat pe toată lumea că ninsorile recente nu ar trebui să genereze îngrijorări, ci sunt un semn bun, întrucât anunță nașterea mieilor.

Ninsoarea primăvăratică este cunoscută în cultura noastră drept „Zăpada mieilor”, iar aceasta este benefică pentru culturile agricole.

Citește și: ,,România într-o singură poză”. Dan Negru, fotografie de colecție alături de Leon Dănăilă și Florin Piersic. Unde au fost surprinși cei trei

„Nu vă speriați de ninsorile de primăvară! “Zăpada mieilor” e dinaintea breaking news-urilor apocaliptice! Îi spune așa pentru ca e vremea când se nasc mieii!

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”

Când nu e in condiții extreme și când vine la timpul potrivit e cea mai bună rezervă de apă in pământ. Aduce recolte bogate și burse agricole profitabile! E BUNĂVESTIRE! Nu vă speriați! Dimpotrivă!”, a explicat prezentatorul pe rețelele sociale.

Ce spun cei din online despre „Zăpada mieilor”

De asemenea, spre finalul mesajului său, Dan Negru a ținut să aducă în prim-plan câteva versuri scrise de celebrul poet român Nichita Stănescu, referitoare la „Zăpada mieilor”.

Respectiva poezie este ultima scrisă de el, înainte de a se stinge pe data de 13 decembrie, în anul 1983.

„Ultima poezie scrisă de Nichita Stănescu în noaptea dinaintea morții a fost despre zăpada mieilor:

«Să ningă peste noi cu miei doar astăzi! Să ningă inima în noi.
Noi niciodată nu am fost noroi,
O spun şi mieii care ning pe noi...»”,

a adăugat prezentatorul TV.

Citește și: Tradiții de Buna Vestire 2024: "Cucule voinicule, câți ani îmi vei da, până mă voi însura?". Ce semnificație are această întrebare pe care tinerii o rostesc azi?

Fanii lui Dan Negru s-au arătat impresionați de postarea lui, întrucât le-a adus aminte de perioada copilăriei: „ Nu exista nici un an in care sa nu avem zăpada mieilor.

Asta știu de la bunica mea si îmi amintesc in fiecare primăvară/ Ce frumos... Mulțumim!/ Corect/ Frumos spus”.

Vezi această postare pe Instagram

O postare distribuită de Dan Negru (@negru_dan)