„E dureros pentru familie”. Un copil de cinci ani și-a pierdut viața, după ce o poartă de fier forjat a căzut peste el, în Otopeni

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 22 ian 2024, 01:00

Eforturile salvatorilor au fost, din păcate, în zadar

Sursa: Pexels.com

Un copil de cinci ani, din Otopeni, a murit, după ce o poartă din fier forjat a căzut peste el. Mama copilului a sperat până în ultima clipă că micuțul își va reveni, dar, din nefericire, nu s-a mai putut face nimic pentru acesta.

Un copil din Otopeni, în vârstă de cinci ani, a murit, după ce a fost strivit de o poartă din fier forjat. Un vecin a fost cel care l-a dus la ambulanță, iar salvatorii au depus eforturi supraomenești, mai bine de o oră, pentru a-l ține în viață.

Un copil din Otopeni a murit strivit de o poartă din fier forjat

Copilul a fost strivit de o poartă din fier forjat, poartă ce fusese montată de doar o săptămână, de o firmă angajată.

Eforturile salvatorilor au fost, din păcate, în zadar, iar copilul nu a mai putut fi salvat. Totul s-a petrecut ieri seară, 14 iunie.

Conform unor surse, relatează observatornews.ro, copilul a fost strivit de o poartă din fier forjat, înaltă de patru metri. Aceasta nu avea opritori și abia fusese montată. Incidentul se pare că ar fi avut loc în momentul în care minorul ar fi încercat să tragă singur de poartă, în timp ce mama acestuia a intrat în casă, preț de câteva secunde.

Citește și: O mamă și-a aruncat nou-născutul în sobă și a leșinat, în timp ce focul ardea. Fiul ei a sunat la 112, după ce a găsit-o inconștientă

„S-au rupt balamalele, cred. Altfel, nu-mi explic. Copil...”, a spus o vecină. „E dureros pentru familie. E dureros chiar și pentru mine, ca vecin, care nu-l cunosc”, a mai spus un alt vecin.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Un vecin l-ar fi dus pe copil la cei mai apropiați medici

Potrivit unor surse din anchetă, momentul în care poarta a căzut peste copil a fost surprins de un vecin, el fiind și cel care l-ar fi dus la cel mai apropiat centru de urgență, care se află la aproximativ un kilometru de casa copilului.

În cinci minute, bărbatul, în brațe cu copilul, a ajuns la centrul de urgență. Minorul se afla în stop cardio-respirator și avea răni puternice la nivelul capului. Personalul medical l-a preluat în stare de inconștiență și, în ciuda manevrelor de resuscitare, acesta nu a mai putut fi salvat.

„Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov a fost sesizat de către un cadru medical de la Microstatia de Ambulanță SABIF, din Otopeni, cu privire la faptul că a declarat decesul unui copil, adus de mama sa,  aceasta precizând faptul că a căzut o poartă

peste el”, a transmis Anne Ciolcă, IPF Ilfov.

Citește și: „Minți mult. Nu plângi după fata ta”. Pusă față în față cu dovezile, mama fetei susține că nu știa că fiica ei zace sub pat, degradată, deși era în țară la momentul cu pricina

Oamenii legii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă și, în urma anchetei, urmează să se stabilească cine sunt persoanele vinovate pentru tragedie, dar și dacă părinții copilului pot fi acuzați de neglijență.

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.