E invazie in Timisoara! Orasul e luat cu asalt, iar autoritatile sunt neputincioase. Nici prin gand nu-ti trece cine este inamicul numarul unu!

Autor: S.B. Editor: Silviu Bunea
Actualizat: 27 mar 2017, 21:08

Nu o fi de proportii biblice, dar ce s-a abatut asupra Timisoarei nu pare lucru curat.

Din cer si din pamant, ciorile, porumbeii si, mai nou, cartitele, au asediat orasul. Edilii Timisoarei au inaugurat de curand primul parc din oras cu peluza englezeasca. Astfel, banatenii au ocazia sa calce iarba si chiar sa se intinda la soare. Singura problema este ca, in momentul in care se aseaza, s-ar putea trezi cu prieteni necuvantatori: cartitele, care si-au creat aici zeci de musuroaie.

Facut in aer curat, cu iarba verde si proaspata, locul s-a transformat in cartierul rezidential al obraznicelor cartite.

Cazate in subteran, fara autorizatie, au distrus frumusete de gazon. Cu o viteza uluitoare, sapa in pamant cate sase metri pe ora. Nu e de mirare ca un asemenea record ii face invidiosi pana si pe constructorii magistralei de metrou Drumul Taberei, ale caror „cartite” Filofteia si Varvara au adormit, frante de-oboseala, dupa nici doi metri. Dar, mortii cu mortii si viii cu viii, asa ca revenim la parcul nostru.

Autoritatile locale au cheltuit o movila de bani pentru reabilitarea parcului. O jumatate de milion de euro, fonduri europene, dar si de la bugetul local, ca totul sa fie redus la stadiul de musuroi.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Si edilii le-au

pus gand rau, numai ca exista o problema. Protejate prin lege, cartitele nu pot fi starpite cu pliciul, ca musca-n bucatarie. Cu dragalasele animale, autoritatile trebuie sa se poarte cu manusi.

Cartitele nu sunt primii dusmani de temut ai autoritatilor. Cea mai grea lupta au dat-o cu ciorile, cand, au castigat o batalie, dar niciodata razboiul. Au urmat neastamparatii porumbei, care-si fac nevoile pe mandrete de statui si monumente istorice.

Istorice au devenit si solutiile gasite de primarie, care a incercat sa indeparteze pasaretul insistent ba cu anticonceptionale, ba cu ultrasunete. Suntem curiosi sa vedem cum o vor rezolva cu cartitele.